Roliga spel – 25 spel som gör din karantän festligare

roliga spel- inlägget innehåller adlinks

Jag tror att de allra flesta av oss respekterar myndigheternas rekommendationer just nu och försöker att minimera våra sociala kontakter. Det blir mer tid hemma med familjen och/ eller de närmaste vännerna. Men de behöver absolut inte vara tråkigt för det!

Här listar jag några riktigt roliga spel som får dagarna i karantän att bli galet festliga.

25 roliga spel du vill investera i

roliga spe
Speak out Kids vs Parents 399:- HÄR

Speak out Kids vs Parents

I Speak Out Kids vs Parents tävlar barn mot vuxna och det gäller att få dina lagkamrater att förstå vad du säger med ett bökigt munstycke i munnen. Det mesta blir såklart obegripligt när du inte kan använda munnen som vanligt. En riktig utmaning med andra ord! Och vi lovar massvis med skrattattacker under spelomgången.

Spelreglerna är enkla. Dela upp er i två lag, barn vs vuxna. Sätt i munstycket i munnen, läs upp frasen på ett kort, vänd på timglaset och dina medspelare ska försöka gissa vad du i hundan det är du försöker säga innan tiden runnit ut. Lycka till!

Fakta om Speak Out Kids vs Parents:

 • Familjeversion – roliga fraser för både barn och vuxna
 • Ålder: 8+
 • Speltid: ca 30 min
 • Antal spelare: 4-10

Pris 399:- HÄR

roliga spel
Galenpanna 299:- HÄR

Galenpanna

Det här är ett superroligt familjespel där du med hjälp av ledtrådar av dina medspelare ska lista ut vilken kändis du är och var du befinner dig någonstans.

Varje spelare sätter två kort i pannan, utan att själv titta på dem, med en kändis och en plats. Det roliga är att det verkligen kan vara vem som helst och vilken plats som helst! Kommer du kunna hålla dig för skratt när du ska ge ledtrådar till din medspelare som är Björn Ranelid som befinner sig i en bajamaja? Den som först lyckas gissa rätt på båda vinner spelet. Och på vägen dit kommer spelet garanterat bjuda på många hysteriska skratt!

Fakta om spelet:

 • Enkla regler – börja spela inom 3 minuter
 • Ålder: Från 9 år eller från 15 år (två nivåer)
 • Speltid: ca 30 min
 • Antal spelare: 2-5 spelare
 • Spelregler på svenska

Pris 299:- HÄR

roliga spel
Råttfällan 199:- HÄR

Råttfällan

Det roliga spelet Råttfällan som vi minns från vår barndom där det gäller att vara försiktig och vara fingerfärdig!

Spelarna tävlar om att plocka ut de färgglada spelpjäserna utan att råttfällan slår igen. Den som har samlat flest spelpjäser när råttfällan slår igen vinner! Ett riktigt spännande och helkul spel som passar hela familjen. Perfekt när ni vill spela ett familjespel med enkla regler och där de yngsta i familjen också kan delta!

Fakta om Råttfällan Original:

 • Antal spelare: 1-6
 • Ålder: 5+
 • Regelspråk: Svenska

Pris: 199:- HÄR

roliga spel
Lilla Tjuv och Polis Barnspel 199:- HÄR

Lilla Tjuv och Polis

Allt som har med tjuvar och poliser att göra är inte bara spännande. Det kan också vara underhållande, iallafall när det kommer till detta spel som engagerar hela familjen och är roligt för både de yngre och äldre. Här får alla roa sig med att leka polis och lista ut vilka bovar som är snälla och vilka som ska slängas in i finkan. Ett spännande uppdrag helt enkelt!

Det smidiga med detta brädspel är att det spelas i kartongen som ni får pyssla ihop tillsammans innan det är dags att spela. Spelet går ut på att jaga de skumma bovarna igenom hela staden för att ta reda på vad de har stulit. Men kom ihåg att vara på din vakt så att tjuvarna inte rymmer!

Fakta om Lilla Tjuv och Polis Barnspel:

 • Antal spelare: 2-4 spelare
 • Ålder: Från 4 år
 • Speltid: Ca 60 min

Pris: 199:- HÄR

roliga spel
Vem där? 349:- HÄR

Vem där?

Vem där? är ett av de mest klassiska brädspelen som finns och det är en garanterad hit på släktmiddagar, kompisträffar och lugna hemmakvällar. Spelet går ut på att gissa vem av spelets karaktärer motspelaren har fått på sitt kort genom att ställa ja- eller nej-frågor. Enkelt, spännande och kul!

Vem där? Sällskapsspel är ett brädspel som spelas av två personer. Tack vare att det är så enkelt att spela tar det bara några sekunder från att det packas upp till att ni är igång och ställer varandra frågor om mustascher och hårfärg!

Rekommenderas från 6 år och uppåt.

Pris: 349:- HÄR

roliga spel
Fiskespelet 99:- HÄR

Fiskespelet

I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna sägs det men inte när det gäller i detta härliga vatten för här finns det bara fina firrar! Innan det är dags för att hoppa i båten och ro ut på sjön kan det vara bra att testa på om fiskelyckan finns där.

Fiskespelet går ut på att försöka fånga så många fiskar som möjligt och den som har fått flest napp går som segrare ur striden.

Fakta om Alga Fiskespel:

 • Antal spelare: 2-4
 • Ålder: Från 5 år

Pris: 99:- HÄR

roliga spel
Fyra i rad 29:- HÄR

Fyra i rad

Det här är ett strategiskt spel där du och en utmanare tävlar om vem som först får fyra brickor i rad. Ibland krävs det att man tänker till både en, två och tre gånger extra innan det är dags att släppa ner spelbrickan på spelplanen. Här är det viktigt att både fokusera och hålla koll både vågrätt, lodrätt och diagonalt.

Detta klassiska hjärngympaspel kan spelas både länge och mycket av alla familjemedlemmar utan att det blir tråkigt! Så varför inte ta med spelet på resan och ha turnering i fyra i rad?

Fakta om Alga Fyra i Rad:

 • Antal spelare: 2
 • Rekommenderad ålder: Från 6 år

Pris: 29:- HÄR

roliga spel
Schack 149:- HÄR

Schack

Det här är troligtvis det enda spel där du inte kan skylla på att du hade otur, men om du promt måste skylla på något får du isåfall skylla på att du hade otur när du tänkte denna gång. För här gäller det att ha huvudet på skaft och tänka strategiskt!

Detta är ett roligt spel av toppkvalité som passar både barn och vuxna, så varför inte passa på att utmana mormor eller lillebrorsan i ett spännande parti. Spelet går ut på att tänka strategiskt och flytta dina spelare för att slå ut motståndarens pjäser en efter en.

Förpackningen levereras i låda och innehåller 32 schackpjäser, ett schackbräde och ett regelhäfte. Mått utfälld spelplan: ca 29 x 29 cm.

Fakta om Schack:

 • Antal spelare: 2
 • Ålder: Från 6 år

Pris: 149:- HÄR

roliga spel
Triominos 299:- HÄR

Triominos

Ett klurigt sifferspel är ju ett måste att packa med på husvagnssemestern så att inte hjärnan också tar semester. Då finns det inget som skulle passa bättre än det härliga spelet Triominos original som triggar igång både små och stora lirare.

Spelet går ut på att matcha de siffror som finns på de egna brickorna med siffror på de andra brickorna så att det ger högsta möjliga poäng. Spelaren som snabbast blivit av med sina brickor får även poängen från övriga spelares brickor som inte blivit utlagda. Den som har högst poäng vinner!

Ps. Trippel Hexagon ger 70 poäng. Ds.

Fakta om Triominos original:

 • Antal spelare: 2-4
 • Ålder: Från 6 år
 • Speltid: 30-60 min

Pris: 299:- HÄR

roliga spel
Med andra ord 149:- HÄR

Med andra ord

Du ska säga samma sak, med andra ord, under tidspress!

– ”Du har den på ryggen när du hoppar ut ur ett flygplan på 1000 meters höjd”.

När din lagkamrat sagt ”fallskärm”, tar du kvickt nästa pollett.

– ”Den luktar illa och åker runt bland husen och hämtar avfall”

Svarar lagkamraten inte sopbil direkt, utan tvekar, börjar motståndarna tuta i sina pipor för att stressa och försöka sabotera för er. Då är det lätt att tanken snubblar, tungan fastnar i gommen och skratten som följer får er att kikna.

Men hämnden är ljuv, i spelet finns också ett antal tjuvpolletter som tillåter dig att sabotera för motspelarna. Det innebär att striden om segern alltid blir elak, hektisk, knivskarp och mycket rolig ändå in i MÅL!!!

Detta är 3:a upplagan med helt nya ord. Bl.a finns ”Youtube”, ”Facebook” och ”Mustasch” för att nämna några.

 • Från 9 år.
 • För 4-8 personer eller lag.
 •  Tid 20 minuter.

Pris: 149:- HÄR

roliga spel
Helt hysteriskt 349:- HÄR

Helt hysteriskt

En spelare får ett hemligt ord, t ex badboll. Nu ska du, samtidigt som du är under TVÅNG, försöka lista ut det hemliga ordet. Till din hjälp finns det frågor på spelplanen som t.ex storlek, ljud, doft etc. TVÅNG kan vara:
-Att tala med finsk brytning
-Inleda varje mening med ”visserligen är jag en idiot men…”
-Att hela tiden hålla ett finger på din näsa eller…

Ofta gäller flera TVÅNG samtidigt! Som du förstår blir det inte bara roligt – det blir hysteriskt roligt!

 • För 4-6 spelare.
 • Från 12 år.
 • Tid ca 30-40 minuter.

Pris: 349:- HÄR

roliga spel
Kalaha 199:- HÄR

Kalaha

En favorit bland roliga spel, ett klassiskt brädspel för två personer. Det är enkelt att spela och bjuder på många roliga timmar tillsammans. Här gäller det helt enkelt att få flest kulor i sin poängskål, och då vinner man. Själva spelplanen är av trä och har 14 olika hål, där 6 stycken var är kontrollerade av varje spelare. De två sista hålen är där man tar kulorna från.

Detta är ett roligt och enkelt spel som är lätt att sätta sig in i, för att sedan kunna ha massor av roligt. Spelet är perfekt att ta fram när man sitter med en kompis eller syskon och inte har så mycket att göra. Det kanske gäller en resa, en regnig dag eller bara för att det är kul att spela!

Pris: 199:- HÄR

roliga spel
Monopol 399:- HÄR

Monopol

Vem har inte blivit halvt vansinnig över att behöva passera Norrmalmstorg med ett hotell på och bli bankrutt trotsa tt man har flera miljoner i tillgångar? Alla har vi vart där och alla kommer vi att ge spelet ett nytt försök. Monopol är kanske vårt mest folkkära sällskapsspel. Det passar alla, ung som gammal, och i yngre år har man oerhört mycket att lära av spelet.

Den spelare som har störst kapital när spelet är slut vinner. Slå tärningen och följ anvisningarna. Delta i auktioner, köp fastigheter, bygg hotell och se när dina konkurrenters kapital faller samman. Känslan av att vinna ett parti Monopol är oslagbar.

Pris: 399:- HÄR

roliga spel
Cluedo 399:- HÄR

Cluedo

Herregud! Mångmiljardären Erik Ebenholts har mördats på sin herrgård och det är bara du och dina motspelare som har chansen att lösa fallet. Vad väntar du på? Ställ så många frågor du kan för att försöka lösa mysteriet, sök efter ledtrådar på Eriks herrgård och vänd på varenda kort. Den som först löser mordgåtan vinner!

Cluedo Brädspel är ett spännande sällskapsspel för 2-6 spelare från 8år. Kartongen inkluderar:

 • 1 spelplan med herrgård
 • 1 st gult mordkuvert
 • 1st detektivblock
 • 6st spelpjäser
 • 21 st svarta Cluedokort
 • 13st röda bonuskort
 • 6st vapenpjäser
 • 2st tärningar
 • Spelregler

Pris: 399:- HÄR

roliga spel
Risk 499:- HÄR

Risk

Har du tröttnat på de sällskapsspel du har hemma på hyllorna? Varför inte införskaffa en riktig klassiker i en ny och fräsch tappning! Risk har spelats ända sen 50-talet och alltid varit lika uppskattat bland krigsstrateger på hobbynivå. Spelet förvandlar lätt en seg afton till ett spännande äventyr!

Risk Refresh Brädspel är en fräsch version av det klassiska strategispelet Risk. Spelet är för 2-5 spelare över 10 år. För att dominera världen ska du ta över alla 42 territorier. Kan spelas på 3 olika sätt: Klassisk, Nybörjare och med 2 spelare.

Pris: 499:- HÄR

roliga spel
Trivial Pursuit 399:- HÄR

Trivial Pursuit

TP Classic Edition – Förmodligen det mest klassiska och populäraste sällskapsspelet som man kan spela i timmar! Här snackar vi en helkul och spännande spelkväll med stort S med den senaste versionen av TP.

Trivial Pursuit Classic Edition kommer med totalt 2400 frågor i de traditionella kategorierna underhållning, natur/vetenskap, kultur/litteratur, geografi, historia och sport/fritid. Bilda lag eller spela en mot en, välj ut en spelpjäs och håll tummarna för att du hamnar på tårtbitsrutan när du slagit tärningarna! Svarar du rätt på frågan får du sätta en tårtbit i din spelpjäs i den aktuella färgen. Vem kommer få alla färgglada tårtbitar först och kamma hem spelet? Spela och se!

Spelet innehåller:
Spelplan, 400 kort (2400 frågor), 1 tärning, 6 spelpjäser och 36 tårtbitar.

Fakta om TP Classic Edition:

 • Ålder: Från 16 år
 • Antal spelare: 2-6
 • Spelregler på svenska
 • Språk: Svenska

Pris: 399:- HÄR

Alias 299:- HÄR

Alias (roliga spel)

Här gäller det att tänka lite ”outside the box”. Detta spel är till för personer över 10 år, där man spelar i lag av två och ska försöka förklara ord. I spelet finns 3200 olika ord som måste förklaras med andra ord, som exempelvis synonymer, antydningar och motsatser. Så fort din medspelare gissar rätt kan ni ta er fram på spelplanen – först i mål vinner. Glöm bara inte att hålla koll på timglaset!

Alias Original är ett riktigt roligt spel som sätter ditt ordförråd på prov! Spelet passar för 4-10 spelare, med spelare från 10 år.

Pris: 299:- HÄR

Det borde man ju veta! 199:- HÄR

Det borde man ju veta (roliga spel)

Ett spel om allt det där man faktiskt borde veta… Det borde man ju veta! är ett medryckande och underhållande frågespel med över 400 frågor om sånt man faktiskt borde veta. Till skillnad från traditionella frågespel så har vi vänt på konceptet helt och delar inte ut poäng för rätt svar – bara minuspoäng för fel svar! Antalet minuspoäng beror på hur enkel frågan är och svarar man fel på en
busenkel fråga så straffas man snabbt med massor av elaka minuspoäng.

Var beredd på att bli osäker på även de enklaste av frågor när inte Google eller Wikipedia finns till hands! Ett helknasigt,
nervpirrande och kul spel som garanterat kommer bjuda på många hjärnsläpp, skratt och pinsamma svar. En sak är säker, du lär få höra dig själv säga.. Åh.. det borde man ju veta! Perfekt för festen, middagen eller med familj och vänner.

Pris: 199:-

Twister 399:- HÄR

Twister (roliga spel)

Har du varit sugen under en längre tid på att slå knut på dig själv? Ja juste det är ju Twister du varit sugen på! I denna uppdaterade verision av originalet Twister kommer du ha ännu roligare än tidigare och vi rekommenderar att du och dina vänner spelar detta när ni är på bra humör, det är då det blir det som bäst!

Twister Refresh är en uppdaterar verision av orginalspelet Twister. Du gör precis som vanligt och detsamma gäller spelreglerna. Det nya är ”Luften” och ”Snurrarens val” och kommer göra spelet mer invecklat än någonsin. Du spelar spelet korrekt genom att du och dina spelvänner snurra på snurran och flytta sedan era händer eller fötter till en färgad cirkel som visas av snurran. Ju längre in i spelet ni kommer, ju mer kommer ni knyta ihop er själva i varandra. Spelet är superkul och superlätt!

Fakta om Twister Refresh:

 • Språk: Svenska, Norska, Danska & Finska
 • Spelare: 2 eller fler
 • Från 6 år
 • Speltid 30min-2timmar
 • Spelet innehåller: En spelmatta, en snurra samt spelregler

Pris: 399:- HÄR

Rappa Kalja 399:- HÄR

Rappa Kalja (ett av mina favoriter bland roliga spel)

Här är ett av världens absolut roligaste spel, utan tvekan! Här gäller det att vara kreativ. Du ska nämligen försöka komma upp med fantastiska och trovärdiga förklaringar till galna och genuina ord. För att kamma hem segern så måste du lura dina spelare så mycket som möjligt, samt avslöja dina motspelares lögner.

Rappakalja Original är ett otroligt roligt bluffspel där du ska försöka föra dina vänner bakom ljuset med kreativa historier och förklaringar. Den med en makalös fantasi kommer garanterat att kamma hem priset samtidigt som de andra får mycket att skratta åt.

Pris: 399:- HÄR

Escape Room spel 149:- HÄR

Escape Room (roliga spel)

Ett roligt sällskapsspel är alltid ett trevligt inslag och en stämningshöjare när du har kompisarna på besök. Detta spel med Escape Room-tema är såväl roligt som utmanade och bjuder på många tankenötter som du och dina vänner måste knäcka för att ta er ut ur rummet och en chans att vinna!

Escape Room Spel är ett spel där du löser matematiska problem, gåtor, pussel och koder för att knäcka symbolkoden på hänglåset för att vinna spelet. Totalt finns det 256 olika kombinationer, vilket gör detta till ett utmanande spel!

 • Innehåll: Hänglås i plast och 16 olika pussel
 • För tre spelare eller fler
 • Språk: Engelska.

Pris: 149:- HÄR

Yatzy 29:- HÄR

Yatzy (roliga spel)

Här har vi ett klassiskt tärningsspel. Spelarna ska slå fem tärningar och få så många poäng som möjligt. Man har alltid tre slag på sig att försöka få till en bra omgång. Spara på treorna, slå en kåk, eller kanske en stor stege – eller blev det bara ett par? Yatzy får du när alla tärningar visar samma siffra och detta ger dig 50 poäng.

Spelet innehåller fem tärningar och ett protokollhäfte. Det är ett enkelt spel att lära sig och lätt att ta med sig på resan.

 • 2 spelare eller fler

Pris: 29:- HÄR

Sverigespelet 299:- HÄR

Sverigespelet (roliga spel)

Hur mycket kan du om ditt modersland Sverige egentligen?

Vi presenterar det roliga och lärorika familjespelet med frågor om svensk historia, kultur och geografi – Sverigespelet. I detta spel får du lära känna ditt land på ett helt nytt och spännande sätt där en fråga exempelvis kan vara: ”I vilket län ligger Gävle?”.

Hur spelar man Sverigespelet? Spelet består av ett spelbord i form av en sverigekarta med stora och mellanstora städer samt färg- och flygturer. Varje spelare får 16 stycken städer tilldelade till sig som han eller hon skall besöka under spelets gång. Varje spelare skall helt enkelt planera en förnuftig resebana för att hinna besöka och ”lära” sig nya saker om sina städer före alla andra! Under resans gång gäller det också att ha lite flyt med tärningarna och chans-korten. Lite kunskap kan också vara bra att ha!

Spelet inkluderar spelplan, spelregler, tärningar, spelpjäser och spelkort.

 • Speltid: 45 min
 • Antal spelare: 2-6
 • Ålder: Från 8 år
 • Språk: Svenska

Pris: 299:- HÄR

Jenga 299:- HÄR

Jenga (roliga spel)

Gillar du att bjuda över vännerna på mysiga spelkvällar eller föredrar du att sitta och filura i din ensamhet? Med detta roliga spel spelar det ingen roll eftersom du kan lira det själv eller tillsammans med någon. Reglerna är enkla: Dra ut de understa klossarna i tornet och stapla dem överst utan att välta allting!

Jenga Refresh är ett roligt sällskapsspel för 1+ spelare som inkluderar 54st klossar tillverkade av lövträ. Klossarna staplas till ett torn, sedan ska spelarna turas om att dra ut de understa klossarna och stapla dem överst utan att välta tornet.

Pris: 299:- HÄR

Plockepinn 49:- HÄR

Plockepinn (roliga spel)

Har du allt det fokus och den precision som krävs för att vinna i plockepinn? Plockepinn är ett roligt spel som passar hela familjen. Samla både stora och små och utmana varandra i detta roliga sällskapsspel! Den med stadigast hand kommer att vinna!

Plockepinn är ett spel som passar både stora och små. Spelet består av pinnar i trä som läggs i en stor hög mitt på bordet. Det gäller att plocka en pinne i taget utan att de övriga pinnarna rör sig. De olika färgerna på pinnarna ger olika poäng. Man måste vara minst två spelare. Pinnarna kommer i en träask.

Pris: 49:- HÄR

Brainstorm 299:- HÄR

Brainstorm (roliga spel)

Spelet med garanterat flest gapskratt (och hjärnsläpp)!

Här gäller det att vara kvicktänkt och rapp i tungan. I spelet finns massor av roliga frågor som till exempel hur många konstgjorda kroppsdelar du kan räkna upp eller olika saker som finns att köpa på tub.

Till varje fråga finns 10 svar som är hemliga, och det är just dessa som ditt lag ska försöka pricka in. Därför är det till stor fördel om ni kan rabbla upp så många som möjligt. Men det finns en hake – ni har endast 60 sekunder på er!

Med högt tempo, lustiga frågor och knasiga svar blandat med ett par hjärnsläpp kommer detta spel garanterat bjuda på många skrattattacker!

Fakta om Brainstorm:

 • Från 12 år
 • Speltid: ca 30 min
 • Antal spelare: 2-4 lag, med två eller flera personer i varje lag
 • Spelregler på svenska

Pris: 299:- HÄR

Glöm inte att röra på dig ibland också nu när du inte får din vanliga vardagsmotion. HÄR hittar du roliga träningspass som du kan göra hemma.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.