MSM ger mig tjockare hår

mim hår
MSM har gjort mitt hår fylligare.
msm
Jag använder DENNA. Exakt samma innehåll som i andra MSM-produkter.

MSM – inlägget innehåller affiliatelänkar

Jag har fått många kommentarer om mitt hår på sistone. Att det ser så tjockt ut. Och jag känner det själv också. Mitt hår växer som sjutton och det känns fylligare.

Anledningen tror jag utan tvekan stavas MSM, märker verkligen skillnad när jag tar detta. Dessa tre bokstäver är en förkortning av metylsulfonylmetan, en organisk svavelförening som förekommer naturligt i kroppen. Metylsulfonylmetan finns också i många råa och färska livsmedel. Svavel är en viktig del i kroppen och är bland annat en beståndsdel i kollagen som bygger upp brosk, bindväv, skelett, senor, hud, hår och naglar.

Förutom att ge styrka till håret så finns också studier som visar att kosttillskott av metylsulfonylmetan kan hjälpa vid ledproblem, värk, inflammation, eksem, torr och kliande hud samt mot håravfall och sköra naglar.

Vilken MSM använder jag?

Metylsulfonylmetan finns både i kapselform och pulverform. Innehållet är detsamma så det är ingen skillnad på produkterna på så vis. Jag väljer dock att beställa MSM i pulverform för djur. Låter ju helt galet kan tyckas men saken är den att läser man ordentligt på förpackningen så ser man att innehållet är exakt det samma men priset är betydligt bättre. Dessutom räcker en hink med pulver länge!

Jag blandar ut mitt MSM-pulver i lite vatten och sveper varje morgon. När man tar detta kosttillskott ska man trappa upp intaget långsamt. Jag började med ett kryddmått men nu är jag uppe på den rekommenderade dagsdosen, en tesked om dagen.

Tycker du att du tappar mycket hår eller vill ge hud, hår och naglar en rejäl boost tycker jag absolut att du ska testa MSM. Den produkten jag använder hittar du HÄR. Vill du jämföra hela utbudet av metylsulfonylmetan kan du titta närmare HÄR.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

4 Comments
  1. Hej Karin! Fantastiskt att höra att ditt hår blivit friskare! Jag undrar, hur lång tid tog det innan du började märka skillnad? Med vänlig hälsning, Stina

  2. Svårt att säga. Det kom liksom stegvis. Jag har dock tagit MSM i perioder under lång tid. Men ge det ett par månader åtminstone.