Utenatt november – och vi fick sällskap

utenatt november
Vi hittade en riktigt fin plats att slå läger på.
utenatt november
Dags för utenatt november.
utenatt november
Blev en varm och regnig natt.
Vaknade dock upp till en alldeles strålande höstdag.

utenatt november – inlägget innehåller annonslänkar till outdoorexperten

Igår drog jag och Embla ut och tältade igen. Det var dags för utenatt november. Vi har ju vår utmaning; en utenatt i månaden i ett helt år.

Nu märker man verkligen att det mörknar tidigare. Embla hade ridning igår och var hemma vid 15-tiden. Då var det bara att ge sig iväg med ryggsäckarna direkt. Jag hade kollat upp att solen skulle gå ner 15.39. Det blir ju inte kolmörkt så fort solen går ner men man har inte mycket tid på sig att hitta en bra plats efter det att solen gått ner.

Igår slog vi upp tältet i vår egen lokala skog för vi hann inte gå så långt med tanke på att klockan blivit så mycket. Vi hittade en jättefin nästan plan plats precis vid vattnet. Supermysigt!

När vi slagit upp tältet och bäddat iordning därinne fixade vi en tidig middag. Det blev klassikern Snackpot. Superenkelt att bara ta med sig de färdiga kopparna och varmt vatten i en termos.

Vi valde att krypa in i tältet när det mörknat ordentligt. Tiden innan vi skulle sova fördrev vi med att spela kort, äta popcorn och turas om att läsa högläsning i en bok.

Sällskap under utenatt november

Då vi krupit ner i våra sovsäckar för att sova hörde vi röster som närmade sig. Det var tydligen några andra utenattare som sökte efter en plats för natten.

Natten var varm för årstiden. Det kändes mycket kallare under utenatten i oktober. Men jag vaknade ändå flera gånger under natten, av att det regnade, av inbillade (?) steg utanför tältet och av att jag trodde att Embla inte skulle få luft där hon borrat ner sig i sovsäcken.

Strax före sju steg vi upp och möttes av ett helt bedårande vackert morgonljus. Vi fixade frukost; croissanter, kaffe och clementiner. Och den här gången var kaffevattnet dessutom fortfarande varmt i termosen. Så gott att dricka sitt morgonkaffe nedkrupen i sovsäcken!

När vi fått i oss frukost stötte vi på våra utenattargrannar och utbytte några utenattstips innan vi packade ihop liggunderlag, sovsäckar och tält.

Det tog en kvart att ta sig hem till huset i lugn takt med packning på ryggarna. Riktigt bra utenattsavstånd när tiden är knapp!

Sedan var det dags att fira far som varit på sitt eget äventyr till Skåne över helgen. Bra helg för alla i familjen med andra ord! Hur var er helg?

PS. Vill ni se mer från vår utenatt kan ni kolla in mina Instagramstories.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

1 Comment