Böngryta med ris – snabbt och gott recept

böngrytaböngryta

För ett par dagar sedan gjorde jag en så himla god böngryta som jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på. Jag serverade min gryta med ris och grönsaker men jag kan tänka mig att den skulle vara perfekt även i en tortilla. Som en nyttigare vegan fredagstaco med grönsaker, guacamole (recept på min supermumsiga guacamole hittar du HÄR) och mexikansk salsa (recept på salsa hittar du HÄR).

Ikväll blir det dock hamburgare här hemma var det tänkt (har ni inte testat DESSA burgare måste ni göra det!). Är sugen på att bara sitta och äta, dricka lite vin och mysa utan en massa jobb.

Vad ska ni hitta på ikväll? Hemmakväll eller utekväll?

Böngryta

3-4 portioner

ett paket svarta bönor

ett paket borlottibönor

en stor vitlöksklyfta

1 1/2 matsked spiskummin

1 grönsaksbuljongtärning

20-25 körsbärstomater 

1/2 dl vatten

salt och peppar

Ris

Gör så här:

  1. Koka upp ris.
  2. Medan riset kokar, häll avrunna bönor, pressad vitlök, spiskummin och en smulad buljongtärning i en stekpanna. Låt puttra.
  3. Hacka tomaterna och tillsätt dem till bönblandningen.
  4. Tillsätt lite vatten om det behövs. 
  5. Låt puttra 5-10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera böngrytan med nykokt ris och sallad.
Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.