Blev en riktigt god och knäckig rabarberpaj.… med mängder av vaniljsås.
Knäckig rabarberpaj – inlägget innehåller reklamlänk från Bagaren och Kocken
Nu har jag så sakta börjat komma in i semesterlunken. Känner att axlarna sjunkit minst en decimeter och käkarna är inte ständigt sammanbitna.
Dagen började med utsläpp och fodring följt av mockning och höpackning. Sedan blev det sommarfrukost med kvarg och jordgubbar och kaffe och lite fix inomhus innan jag drog på mig stövlarna igen och stack ut i trädgården.
Jag har så många projekt som jag är sugen på att färdigställa i vår trädgård. Allt är vildvuxet och behöver tämjas. Och det roliga med att det är så vildvuxet är ju att skillnaden före och efter blir så påtaglig.
Startade med att rensa i vår stora slänt som vetter ner mot vattnet. Kom väl ungefär en hundradel genom arbetet innan jag bytte projekt och började rensa i vårt lilla trädgårdsland. Rensade nästan halva trädgårdslandet innan magen började kurra och jag var blöt som en slickad katt i regnet. Så jag tog med mig några rabarberstjälkar in och satte igång och baka rabarberpaj.
Nu ligger två bitar knäckig rabarberpaj och massor av vaniljsås i magen. Jag rekommenderar ingen att äta knäckig rabarberpaj och vaniljsås till lunch. Men är det semester så får man göra som man vill. Och rabarberpajen blev helt otroligt god och knäckig. Delar det utomordentligt enkla receptet här nedanför om du är sugen på att testa det. Det är en riktigt smarrig kaloribomb. Vill du ha ett nyttigare alternativt utan raffinerat socker och smör delade jag ett recept HÄR 2016, också jättegod.
Efter jag vilat magen en stund kommer jag bege mig ut i regnet igen och fortsätta trädgårdsarbetet. Det är så himla kul och tillfredställande.
Men här kommer det utlovade receptet. Testa!
Knäckig rabarberpaj
Ingredienser:
3-4 späda rabarberstjälkar
5 dl havregryn
2 dl strösocker
100 gram smör
kanel efter smak
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och skiva rabarbern tunt och lägg i en smord pajform.
Strö över lite socker på rabarberna och sätt in formen i ugnen medan du rör ihop de andra ingredienserna i en bunke.
Blanda havregryn, socker och smör till en grynig blandning.
Ta ut rabarberna och strö på degen.
Toppa med lite kanel efter smak.
Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den fått en fin färg.
Låt svalna något och servera sedan en knäckig rabarberpaj med massor av vaniljsås.