Blåbärspaj recept (som inte går att misslyckas med)
Idag bjuder jag på ett supermumsöigt blåbärspaj recept.
Blåbärspaj recept – inlägget innehåller annonslänkar från Cervera
Blåbärssäsongen är här! Och det finns alldeles för lite tid att gå i skogen och plocka bär. Jag skulle vilja bunkra hela frysen full. Kanske att jag hinner ut en sväng i skogen i eftermiddag om jag snabbar på med arbetsuppgifterna för dagen.
Blåbärssäsong betyder ju självklart också blåbärspaj. Och i år har jag fått till ett riktigt bra recept. För en gångs skull skrev jag även ner hur mycket jag hade i av de olika ingredienserna så nu kan jag dela receptet med er. Men varning, det här är blåbärspaj recept för någon som går på diet, det innehåller massor av smör och socker. Fast det tycker jag helt ärligt att en blåbärspaj ska göra för att bli så där smörig med lite knäckig yta. Tycker inte ni?
Här kommer iallafall mitt blåbärspaj recept (jag avskyr också särskrivning om någon hakar upp sig på det men det är medvetet för att receptet ska bli sökbart på Google och fler ska kunna njuta av denna fantastiskt goda paj.) Håll till godo!
Blåbärspaj recept
Ingredienser:
4 dl havregryn
1,5 dl mjöl
2 dl socker
200 gr smör
blåbär, mängd efter smak
Blåbärspaj recept – gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form och fyll botten med blåbär (mängd efter smak).
Blanda havregryn, mjöl, socker och smör (jag använde flytande smör för jag tycker det är så jobbigt att röra hårt smör, haha! men det gör man ju som man vill).
Klicka över degen jämnt över blåbären.
Sätt in pajformen i ugnen och låt stå i 20-25 minuter eller tills den fått fin färg.