Det är enkelt att göra egen granola.Nedan kommer recept på en stor sats. Självklart kan du halvera ingrediensers om du vill göra en mindre sats.
Göra egen granola – recept – inlägget innehåller annonslänkar från Hemköpoch Bodystore
Tillbaka på Udden efter några dagar i Skåne (mer om det senare i ett eget blogginlägg). Idag har tiden bara runnit iväg. Startade som vanligt dagen med kattungegos, lilla Bonnie sover klistrad intill mig om nätterna och jag älskar det! Sedan drog jag upp till stallet för att morgonfodra och släppa ut hästarna i hagarna följt av stallsysslor.
När stallet är mockat och sopat äter jag frukost och tar ett par koppar kaffe för att vakna till liv. Då jag varit borta några dagar låg jag efter med min att göra-lista så förmiddagen handlade om att släcka bränder typ.
Vid 11-tiden är det dags för lunchfodring här på Udden och då brukar jag dra ut på min dagliga löprunda när jag ändå ska ut och röra på mig. Idag blev det en kortare runda på lite drygt två kilometer följt av lite stretch, styrka och lite mindfulness nere på bryggan.
Efter lunch hörde Embla av sig och sa att hon hade ont i halsen. Och eftersom hon hade idrott som sista lektion tyckte jag det var bättre att hon åkte hem. Så jag hämtade henne i skolan och sedan var jag och handlade lite mat på vägen.
Nu har jag precis gjort en ny stor batch av min granola för familjen har skrikit att den nästa är slut. Den är så himla god så jag rekommenderar verkligen att ni testar att göra egen granola. Det är superenkelt, går fort, är mycket billigare än att köpa färdig och man kan modifiera receptet lite utefter vad man själv gillar. Om man gillar torkad frukt eller nötter kan man addera det eller kanske krydda med lite kanel? Variationerna är oändliga.
Men här kommer iallafall mitt recept på hur man kan göra egen granola. Jag länkar till alla ingredienser om ni undrar vad jag haft i. Hoppas att ni gillar det och bjuder/delar receptet med alla ni känner.
1 dl flytande honung (jag använde DENNA) (Honungen kan bytas ut mot agave om du vill ha din granola vegansk)
Göra egen granola – gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda all ingredienser i en stor bunke. Om du vill ha en knaprig granola är det viktigt att alla torra ingredienser väts ner av de ”blöta” ingredienserna. Konsistensen ska vara som en torrare deg.
Häll ut ”degen” på en bakplåtspappersklädd plåt och låt stå i ugnen i ungefär 25 minuter eller tills hela granolan är gyllene. Rör om då och då så att inte granolan bränns.
Servera med kvarg eller yoghurt och bär. Godare än efterrätt!