Kesobröd recept – gott, proteinrik och enkelt

kesobröd recept
Testa att baka mitt goda proteinrika kesobröd.

Kesobröd recept – inlägget innehåller annonslänkar från Hemköp

Hoppas att er helg har varit bra. Här har vi haft gäster på gården hela helgen, i fredags gick halva dagen åt till hovslageri och igår var vi och hämtade vår kattunge i Strängnäs. Jag kommer att uppdatera er mer om hur det går med henne när hon har gjort sig lite mer hemmastadd. Bjuder på en bild på henne, visst är hon väl alldeles bedårande söt?

Säg hej till lilla Bonnie!

I veckan bakade jag kesobröd och det blev så himla gott. Dessutom är det superenkelt att göra och går att variera genom att ha i olika brödkryddor, torkad frukt, rivna morötter, eller kanske soltorkade tomater. Ni måste bara testa att baka det här kesobrödet! Perfekt frukost eller mellis.

Nedan kommer det fullständiga receptet på mitt otroligt goda och proteinrika kesobröd. Dela gärna receptet med någon du tycker om, alla borde få smaka detta. ❤️ 

Kesobröd recept

6 frallor

Ingredienser:

250 g keso (jag använde DENNA)

5 dl havregryn (jag använde DESSA)

4 ägg (jag använde DESSA)

1 tsk bakpulver (jag använde DETTA)

½ tsk salt (jag använde DETTA)

1 msk chiafrön (jag använde DESSA)

1 msk sesamfrön och chiafrön för garnering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda först de torra ingredienserna och addera sedan keso och ägg. 

3. Rör ordentligt och låt gärna degen sätta sig 10 minuter innan du formar dina frallor. Då hinner både havregryn och chiafrön suga åt sig vätskan och frallorna kommer att hålla ihop.

4. Forma degen till sex stycken frallor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Strössla med en nypa chiafrön och sesamfrön.

5. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.

6. Låt svalna något och servera sedan med dina favoritpålägg.

Du hittar fler av mina recept HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.