Tävlingssäsongen är igång och bärgade två gånger

Vinst och över 71 procent i Mariefred.

Så kul att tävlingssäsongen är igång! Och skitnervöst, ha ha! Det är så roligt att se Embla och Danne på banan, tror att de kan bli riktigt farliga med lite mer träning. Nu har de varit uppe på över 71 procent i LA:P1 så det är dags att debutera FEI-programmen inom kort. Helt galet vad de har utvecklats på den korta tid de haft tillsammans!

På tal om tävling så startade de på Gripen utanför Strängnäs i söndags. Vi blev visade till en parkering men det var så himla blött och lerigt i marken att vi fastnade med bilen i gyttjan. Bra start på tävlingsdagen! Bilproblemet löste sig iallafall efter vi blivit uppdragna med en traktor.

Under själva ritten blev det ett par dyra missar som kostade en del poäng. Så efter storsegern i Mariefred för två veckor sedan åkte vi hem med en missnöjd ryttare. Drygt 65 procent är ju absolut inte dåligt men sätter man höga krav på sig själv är det lätt att bli missnöjd när det inte går som man vet att det kan gå.

Luktar bränt i bilen

Med lite nedstämd stämning i hästbilen åkte vi hemåt Stockholm igen för att hinna hem till eftermiddagsfodringen. Strax efter att vi kommit ut på motorvägen började vi höra ett rytmiskt lågt dunkande i bilen som vi inte hört förut. Men vi tänkte att det kanske var all lera som fastnat inne i hjulen som låg och skavde på något sätt. Men så började bilen kännas lite obalanserad och vi kände en lukt av bränt. Rickard tänkte direkt att vi fått punktering så vi blev tvungna att stanna i vägrenen på motorvägen.

När vi varit ute och tittat på hjulen så såg allt bra ut vid första anblicken, det var ingen punktering, så vi beslutade att rulla av vid nästa avfart och ställa oss på en bättre plats. Bara en kilometer bort fanns en OKQ8-mack vi rullade in på. Där såg Rickard att två bultar till hjulet gått av och de andra tre bultarna satt lösa. Vi var alltså på väg att tappa hela hjulet!

Så det var bara att ringa bärgare och försöka hitta någon som kunde hjälpa oss att få hem hästen. Rickard ringde sin syster som också har häst och hon släppte allt hon hade och åkte direkt för att hämta upp oss. Så himla snällt!

Vi packade över alla våra saker till hennes bil och lastade av Danne från vår bil och på Millas bil. Han var hur cool som helst trots att vi stod mitt på en stor vältrafikerad bensinstation. Sedan åkte Danne, Rickard och Embla med Milla medan jag stannade kvar i Nykvarn och inväntade bärgaren.

Vi hade änglavakt!

Efter någon timme kom bärgaren och kollade på hjulet för att se om det gick att laga tillfälligt så att jag kunde köra hem. Han sa att vi hade haft änglavakt, att hjulet kunde åkt av vilken sekund som helst. En sådan mardröm med häst och allt i bilen!

Det slutade iallafall med att han tog med både mig och hästbilen. Och det komiska var att vi kände igen varandra eftersom han även bärgat vår förra hästbil hemifrån oss. Världen är allt bra lite, bäst att vara snäll mot alla. Alltid.

Nu blir det lite mer jobb här innan jag tar Valborgshelg. Hoppas att ni får en mysig Valborgsmässoafton!

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.