Bountybollar? Har min blogg gått och blivit matblogg? Haha! Just nu är jag inne i en bakperiod och ni får det fantastiska nöjet att haka på. Idag bjuder jag på galet goda Bountybollar, glutenfria och helt utan raffinerat socker.
180 gr mörk choklad (jag använde den HÄR veganchokladen)
Gör dina bountybollar så här:
1. Häll 2,5 dl av kokosflingorna och kokosoljan i en matberedare med knivar, kör tills du fått en fin massa.
2. Tillsätt resten av kokosflingorna samt honung/agave, pressad citron, kokosmjölk och vaniljpulver. Mixa till en smidig deg.
3. Ställ in degen i kylen en stund, det blir då lättare att rulla den till bollar.
4. Rulla 20-25 små bollar.
5. Låt stå i frysen minst 30 minuter.
6. Smält chokladen i vattenbad.
7. Doppa bollarna i den smälta chokladen och strössla med lite kokosflingor.
8. Förvara bollarna i kylskåpet eller ät dem med en gång. 😛
Recipe: Balls à la Bounty (refined sugar-free)
What happened? Has my blog become a food blog? Haha! Right now I’m all into baking and you have the wonderful pleasure to take part of it. Today, I offer crazy good Bounty Balls, gluten- and refined sugarfree.
Karin’s Bounty Balls
approximately 20-25 balls
2 cups of grated coconut
6 teaspoons of coconut oil
3 tablespoons of honey or agave
2 tablespoons of coconut milk
1.5 tablespoon of lemon juice
1 pinch of vanilla powder
180 gram of dark chocolate
Do like this:
1. Pour 1 cup of desiccated coconut and the coconut oil in a food processor with knives, run until you have a fine paste.
2. Add the remaining desiccated coconut, honey/agave, lemon juice, coconut milk and vanilla powder. Mix to a smooth dough.
3. Put the dough in the fridge for a while, then it becomes easier to roll it into balls.
4. Roll 20-25 small balls.
5. Leave in the freezer for at least 30 minutes.
6. Melt the chocolate in a water bath.
7. Dip the balls in the melted chocolate and sprinkle with some desiccated coconut.
8. Keep the balls in the refrigerator or eat them at once. 😛