Bountybollar – raffinerat sockerfritt recept

Bountybollar
Bountybollar in the making. Blanda kokosflingor och kokosolja.
Tillsätt honung, kokosmjölk och vanilj.
Tillsätt agave (eller honung), kokosmjölk, pressad citron och vanilj.
bountybollar
Rulla till goda bountybollar.
Smält choklad.
Doppa bollarna i chokladen.
bountybollar
Strössla med kokosflingor.
Bountybollar
Perfekt till eftermiddagsfikat.
bountybollar
En eller flera?

bountybollarBountybollar? Har min blogg gått och blivit matblogg? Haha! Just nu är jag inne i en bakperiod och ni får det fantastiska nöjet att haka på. Idag bjuder jag på galet goda Bountybollar, glutenfria och helt utan raffinerat socker.

Karins Bountybollar

ca 20-25 stycken

5 dl kokosflingor (jag använde DESSA)

6 tsk kokosolja (jag använde den HÄR)

3 msk honung eller agave om du vill ha bollarna vegan (jag använde den HÄR)

2 msk kokosmjölk (jag använde DEN HÄR)

1,5 msk pressad citron

1 krm vaniljpulver (jag använde det HÄR)

180 gr mörk choklad (jag använde den HÄR veganchokladen)

Gör dina bountybollar så här:

1.  Häll 2,5 dl av kokosflingorna och kokosoljan i en matberedare med knivar, kör tills du fått en fin massa.

2. Tillsätt resten av kokosflingorna samt honung/agave, pressad citron, kokosmjölk och vaniljpulver. Mixa till en smidig deg.

3. Ställ in degen i kylen en stund, det blir då lättare att rulla den till bollar.

4. Rulla 20-25 små bollar.

5. Låt stå i frysen minst 30 minuter.

6. Smält chokladen i vattenbad.

7. Doppa bollarna i den smälta chokladen och strössla med lite kokosflingor.

8. Förvara bollarna i kylskåpet eller ät dem med en gång. 😛

Bounty balls

Recipe: Balls à la Bounty (refined sugar-free)

What happened? Has my blog become a food blog? Haha! Right now I’m all into baking and you have the wonderful pleasure to take part of it. Today, I offer crazy good Bounty Balls, gluten- and refined sugarfree.

Karin’s Bounty Balls

approximately 20-25 balls

2 cups of grated coconut 

6 teaspoons of coconut oil

3 tablespoons of honey or agave 

2 tablespoons of coconut milk 

1.5 tablespoon of lemon juice

1 pinch of vanilla powder

180 gram of dark chocolate

Do like this:

1. Pour 1 cup of desiccated coconut and the coconut oil in a food processor with knives, run until you have a fine paste.

2. Add the remaining desiccated coconut, honey/agave, lemon juice, coconut milk and vanilla powder. Mix to a smooth dough.

3. Put the dough in the fridge for a while, then it becomes easier to roll it into balls.

4. Roll 20-25 small balls.

5. Leave in the freezer for at least 30 minutes.

6. Melt the chocolate in a water bath.

7. Dip the balls in the melted chocolate and sprinkle with some desiccated coconut.

8. Keep the balls in the refrigerator or eat them at once. 😛

This post contains affiliate links

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.