Chokladbollar med jordnötssmör – recept

Chokladbollar med jordnötssmör in the making.
Chokladbollar med jordnötssmör in the making.
Hur gott?
Hur gott?

_DSC0100

Perfekt som lördagsgodis.
Perfekt som lördagsgodis.

_DSC0135

_DSC0131

Är det lördag så är det lördag, eller hur? Solen skiner över Stockholm och min enda plan för dagen är att så grönkål och äta chokladbollar, haha! Och idag bjuder jag på ett smaskigt recept på chokladbollar med jordnötssmör, helt utan raffinerat socker. Lika gott som det låter. Hoppas att det ska smaka! Kram på er!

//Karin

Chokladbollar med jordnötssmör

(ca 25 bollar)

Ingredienser:

10 urkärnade dadlar (köp HÄR)

2, 5 dl mandelmjöl (köp HÄR)

0,5 dl raw kakao  (köp HÄR)

4 msk jordnötssmör (köp HÄR)

5 msk espressokaffe (köp HÄR)

1 nypa flingsalt (köp HÄR)

kokosflingor (köp HÄR)

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en jämn deg, rulla små bollar i kokosflingor (jag använde de här).

PS. Följ mig gärna på Instagram HÄR och Facebook HÄR också! 🙂

 

Chocolate bliss balls with peanut butter
Chocolate bliss balls with peanut butter

Chocolate bliss balls with peanut butter

Saturdays are for treats, right? The sun is shining over Stockholm and my only plan for the day is to set kale seeds and eat chocolate balls, ha ha! And today, I´ll share a yummy recipe for chocolate balls with peanut butter, without refined sugar. Yes, just as good as it sounds. Hope you´ll love them as much as I do!

XOXO

// Karin

Chocolate balls with peanut butter

(approximately 25 balls)

10 pitted dates

1 cup almond flour

0.2 cups of raw cocoa

4 tablespoons of peanut butter

5 tablespoons of espresso coffee

1 pinch of sea salt

Mix all the ingredients into a smooth dough, roll small balls in desiccated coconut (I used these).

This post contains affiliate links.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Comments are closed