Fisktacos – recept och fredagsfeeling

fisktacos
Testa att göra fisktacos i helgen. Recept hittar ni nedan.

fisktacos – inlägget innehåller annons länkar

Hej på er!

Idag startade jag min morgon tidigt i stallet. Jag tog en promenad och en lätt jogg med Daisy innan jag gjorde stallsysslorna. Ikväll ska Embla ha träning med dressyrlaget så hon hinner inte ut till Tungelsta. Men inte mig emot att få lite egentid med vår goa ponny, haha!

Efter stallet blev det jobb på hemmakontoret. Och jag kommer sitta kvar vid datorn några timmar till. Men sen blir det fredagkväll! Det ska firas med god mat och vin, efter en sväng till Tyresö Ryttarförening då. Till förrätt blir det löjromschips, har längtat efter det hela veckan. Varmrätt är ännu inte bestämt. Men jag kan tipsa er om ett recept från DENNA MATKASSE som jag lagade i somras men glömt bort att dela med mig av. Måste köra repris på denna rätt själv snart. Kanske rent av ikväll? Hur som helst, här nedan hitta ni receptet på fisktacos om ni vill testa det. Kan rekommendera till 100 procent!

Jag länkar till alla ingredienser också ifall att det är oklart vad jag använde.

PS. Koriandern kan uteslutas för alla er som inte förstått tjusningen….

Fisktacos

4 portioner

Ingredienser:

rapsolja för stekning (KÖP HÄR)

3 tomater (KÖP HÄR)

1 rödlök (KÖP HÄR)

2 jalapeños (KÖP HÄR)

1 kruka koriander (KÖP HÄR)

1 lime (KÖP HÄR)

400 gram sej (KÖP HÄR)

4 msk vetemjöl (KÖP HÄR)

1/2 påse taco kryddmix (KÖP HÄR)

1/2 tsk salt (KÖP HÄR)

1 dl majonäs (KÖP HÄR)

1/3 påse Clasico Rub (KÖP HÄR)

1 påse salladsmix (KÖP HÄR)

16 minitortillas (KÖP HÄR)

Gör dina fisktacos så här:

  1. Finhacka tomat och rödlök.
  2. Grovhacka koriandern.
  3. Dela limen i klyftor
  4. Skär fisken i 2 cm breda bitar.
  5. Blanda vetemjöl, taco kryddmix och salt i en djup tallrik.
  6. Vänd fiskbitarna i mjölblandningen tills de är helt täckta. Lägg över på en tallrik.
  7. Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i fisken i pannan och stek i 2-3 minuter per sida eller tills den är genomstekt.
  8. Blanda majonäs, Clasico Rub och en skvätt vatten i en skål.
  9. Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en skvätt limejuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar.
  10. Blanda salladsmix, en skvätt lime och 1 msk cajunmajo i en salladsskål.
  11. Värm tortillas enligt beskrivning på förpackningen.
  12. Bred på cajunmajo på din tortilla, fyll dem med coleslaw, fisk och tomatsalsa. Toppa med jalapeños och den resterande koriandern.

Fler goda recept hittar du HÄR.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.