På vingård vid Mosel – måndag 5 augusti

Blev sittande i köer på grund av flera otäcka krockar.
vingård vid Mosel
Hittade en helt underbar ställplats på en vingård vid Mosel.

vingård vid Mosel

vingård vid Mosel
Beställde varsitt glas fantastisk Riesling.
vingård vid Mosel
Embla och jag tog en tur för att se oss om.
vingård vid Mosel
Ingen dum utsikt under kvällens promenad längs Mosel.
Hit åker vi gärna tillbaka!

På vingård vid Mosel

Vi tog sovmorgon idag. Gick upp till receptionen och hämtade färskt bröd som jag beställde igår kväll. 

Satt ute och åt frukost och slappade en stund i solen innan vi packade ihop och åkte norrut. Med ett litet stopp på Lidl i Vittel för att köpa vatten och snacks inför dagens åktur.

Siktar mot vingård vid Mosel

Rickard var trött och inte så taggad på att köra idag så vi beslutande att vi inte skulle köra så långt. Dock hamnade vi i stillastående köer på grund av flera otäcka krockar.

När jag började titta i mina appar lyckades jag direkt hitta den mest fantastiska ställplats man kan tänka sig! Inte alls långt från motorvägen där vi var heller. På en vingård i Longuich intill Mosel! Så himla mysigt! Och alla människor i den här stan var så trevliga, hälsade och log. Topp 10, genom tiderna.

Riesling med utsikt

Efter vi installerat oss på vår ställplats gick vi in på vinoteket och beställde varsitt glas Riesling och det smakade ljuvligt kan jag lova! Hade inte Embla oavbrutet nojat över en geting hade det kanske blivit ytterligare ett glas med utsikt över kullarna med vinrankor. Men istället drog jag med den lilla på en kvällstur i närområdet. Vi hittade ett litet bageri där vi kan köpa bröd imorgon bitti och sedan flanerade vi runt i byarna. Älskar sådan små orter på landsbygden i Tyskland! Just dessa låg vackert längs floden Mosel och det fanns flera vingårdar med små restauranger och uteserveringar. Det var mycket folk ute också den här kvällen vilket gjorde att det blev ännu finare stämning.

Vi gick och la oss hyfsat tidigt ikväll för att komma upp imorgon bitti, pigga och utvilade för ytterligare en dag på vägarna.

Mer från vårt husbilsäventyr hittar du under highlights HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.