En dag på lilla hästgården

hästgården
En vanlig dag på lilla hästgården startar runt 06 på morgonen.

Många har frågat mig om hur en vanlig dag ser ut här på lilla hästgården så jag tänkte att jag skulle berätta ungefär hur jag lägger upp dagen.

Strax efter klocka 06 på hästgården:

Stax efter sex går jag upp till hästarna och ger dem varsin hötuss så de har lite att tugga på medan jag sätter på dem täcken, boots och benskydd. Släpper sedan ut dem så de får äta resten av sitt hösilage i hagen.

Därefter börjar jag med alla stallsysslor. Jag fyller vatten i hagen, mockar, gör höpåsar och krafthinkar. Fyller på med spån om det behövs och rengör krubbor och vattenhink/vattenskålar. Jag lyssnar alltid på en ljudbok medan jag gör sysslorna (just nu DEN HÄR), det är ett perfekt sätt att lära sig något nytt samtidigt som jag gör nytta.

Efter att jag är klar med alla stallsysslor går jag ner till huset och byter om. Sedan äter jag frukost medan jag kollar mina mail, Instagram och Facebook. Resten av förmiddagen sitter jag oftast vid min dator och jobbar.

Klockan 11-12

Runt elva brukar jag gå upp till hästarna och kasta in deras lunchhö i hagarna. Därefter äter jag själv lunch. Brukar ofta jobba medan jag äter för att hinna gå lite tidigare från jobbet på eftermiddagen.

Ungefär till strax före tre sitter jag vid datorn och arbetar. Någonstans runt tretiden åker jag och hämtar Embla i skolan.

Klockan 15-16

Någon gång mellan tre och fyra hjälps jag och Embla åt att ta in hästarna och ge dem sitt insläppshö och sin kraft, tar av täcken och skydd, kratsar ur hovarna och mockar hagarna. Vi mockar hagarna varje dag för att de ska hålla sig fräscha och parasitfria.

Efter det går vi in och äter något mellanmål tillsammans.

Ju ljusare det blir på eftermiddagarna desto längre tid får hästarna vara ute. Lite längre fram i vår får de äta sitt eftermiddagshö i hagen. Och på somrarna står de bara inne på natten.

Tidig kväll

Efter mellanmålet är det dags för hästarna att motioneras. Alla hästarna har olika träningsscheman så kvällarna kan se lite olika ut. Men så gott som alltid är det åtminstone en häst som ska ridas eller tömköras på kvällen. Vet att många är intresserade av hur vi lägger upp träningen för respektive häst men det får bli ett eget inlägg det.

Oftast är vi inte klara i stallet förrän framåt åttatiden. Då blir det sen middag för oss. Hästarna får sin kvällsmat runt 21-tiden och då släcker vi stallet.

Sen kväll på hästgården

Oftast avslutar vi kvällen med att titta på någon serie tillsammans hela familjen. Det brukar inte bli så lång stund dock eftersom vi försöker att komma i säng senast klockan tio för att orka upp till en ny härlig dag på lilla hästgården.

Ja, det är på ett ungefär så en vanlig dag ser ut. Hoppas att ni tyckte det var kul att ta del av vårat ”dagsschema”, vill ni se mer av livet på lilla hästgården kan ni följa mig på Instagram HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments