Dags att plantera ätbart!

dags att plantera
Nu är det snart dags att börja plantera!

Dags att plantera – inlägget innehåller adlinks

Nu börjar väl vi alla med trädgård (ja, med balkong också för den delen) känna att det snart är dags att börja plantera i krukor och rabatter? Jag har i flera dagar surfat runt bland trädgårdssajterna för att hitta de roligaste växterna att plantera. Är så taggad på detta i år!

Det jag hade bestämt sedan innan var att jag ville ha främst perenna växter som ska kunna komma år från år. Och att jag ville odla något ätbart också.

Denna sommar kommer jag antagligen spendera mer tid hemma och därmed ha tid att vattna och sköta om mina växter ordentligt. Och förhoppningsvis kunna skörda något av allt det som jag planterar.

Dags att plantera vad?

Först hade jag tänkt ta bilen till något av de trädgårdsland (kallar man det så?) som jag brukar handla växter i. Men när jag surfade runt upptäckte jag ju att vissa faktiskt hade fri frakt. Så varför smutsa ner bilen när jag kan få allt hemkört till dörren?

Det slutade med att jag beställde mina växter HÄRIFRÅN eftersom jag tyckte att de hade bäst utbud och utan tvekan de bästa priserna.

Men vad beställde jag då? Jo, jag beställde röda vinbär. Visste ni att man kan plantera vinbär i krukor? Det hade jag absolut ingen aning om men så glad jag blev när jag fick reda på det. Perfekt att kunna skörda direkt från altanen ju! Och jag beställde inte bara en sort utan två sorters röda vinbär.

Dessutom beställde jag hem olika sorters blåbär, rabarber, grönkål och en han- och en honplanta med minikiwi.

Nu ser jag ju så mycket fram emot att växterna ska landa här hemma så att jag kan sätta igång med planteringen. Det gör visserligen ingenting om det dröjer någon vecka eller två eftersom det fortfarande är så sabla kallt ute.

Fortsättning följer på Karins lantbruk…

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments