Test Asics Novablast – jag har testat dem

Test Asics Novablast
Asics Novablast, kolla in dem HÄR.
Test Asics Novablast
FLYTEFOAM-teknologin ger riktigt bra driv i steget.
Skorna är något mer uppbyggda än genomsnittet.
Helt klart nya favoriter!

Test Asics Novablast – pressutskick, inlägget innehåller annonslänkar från APPRL

De senaste åren har Asics varit märket jag gått till när jag sökt nya löparskor. Tycker att de passar min fot och att de givit bra driv i mitt löpsteg.

Innan jag testade Asics Novablast sprang jag i mina gamla Asics GT-2000. Jag har verkligen älskat de skorna och har inte velat göra mig av med dem. De var förvissa bara ett och ett halvt år gamla men de hade sprungit sina mil. Och vilken kontrast det blev när jag satte fötterna i de nya Novablasten!

Test Asics Novablast

Min första reaktion när jag satte på mig de nya Novablasten var ”Wow, jag skuttar på moln”.  Tack vare att yttersidan och mellansulan är tillverkad med FLYTEFOAM-teknologin får man verkligen känslan av att man studsar fram.

Asics Novablast är en sko för löparen med ett neutralt löpsteg. Jag pronerar en liten aning men det är inget jag känner att jag behöver kompensera med skor för pronation. Tycker att Novablasten för mig framåt och uppåt i steget och hjälper mig att driva på löpningen. Jag känner mig helt enkelt lätt när jag springer.

Fördelar med Novablast

Mina nya favoritskor är lätta, vikten är endast 221 gram i storlek 38. De håller även fötterna svala tack vare att de har en ovansida som är tillverkad i mesh. I början av löprunda frös jag faktiskt lite om tårna innan jag fått upp värmen.

De flesta skor är ju lättviktare idag så det är ingenting som direkt utmärker den här skon jämfört med konkurrenterna. Det som gör att Novablast får stanna i min löparskogarderob är just att de ger den där känslan av att man skuttar fram. FLYTEFOAM är en teknologi som verkligen ger klipp i steget.

Novablast sula bygger upp lite mer än den genomsnittliga löparskon vilket jag tror gör att den kommer att vara ett bra val för långpassen. Den känns skonsam att springa i!

Och så till bonusen. Asics Novablast har reflekterande detaljer så att vi synd när vi är ute och springer efter mörkrets inbrott.

Test Asics Novablast – storlek och passform

När det kommer till storlek brukar jag alltid gå upp minst en ibland en och en halv storlek i mina löparskor från Asics. Jag upplever att de är något små i storleken. Både på längden och bredden. I vanliga skor har jag storlek 37-38 och den perfekta Asics-storleken är för mig storlek 39.

Utförande

Asics Novablast kommer i både herr och damstorlek och i flertalet färgkombinationer. Mitt utförande som ni ser på bilderna heter Black/Pink Glo och priset i butik ligger på 1500 väl investerade kronor.

Du kan klicka hem dina Asics Novablast HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.