Vegan kokosgryta med curry och linser

vegan kokosgryta
Meat free Monday! Testa min vegan kokosgryta med curry och linser!

Vegan kokosgryta med curry och linser

Long time no see, vänner! Tog en lång paus från bloggandet under min resa till Qatar. Kände att jag ville maximera tiden med familjen. Och det bästa är att jag vet att ni förstår mig. <3

När det gäller Doha så kommer jag att skriva ihop ett inlägg längre fram. Jag vet (efter massor av DM:s på Instagram) att många av er är sugna på att åka dit så jag tänkte att jag skulle skriva ihop en guide med saker man inte får missa om man tar sig till Doha.

Det var dock inte det jag tänkte skriva om ikväll utan istället (som jag hintade om på Instagram stories, ni har väl kollat?) om kvällens svingoda middag. Nämligen min ”Vegan kokosgryta med curry och linser”!

Har saknat både lust, ork och inspiration att laga mat den senaste tiden men efter mycket restaurangmat i Doha fick jag cravings på hemlagad nyttig mat. Och detta är resultatet. Ett mycket bra sådant om du frågar mig, haha!

Receptet är för fyra personer.

Vegan kokosgryta med curry och linser

4 portioner

Ingredienser:

3 stora morötter

en gul paprika

1 zucchini 

en grönsaksbuljong

1 msk curry

1 krm cayennepeppar

en msk olja

3 dl linser (jag blandade röda och bruna linser)

250 ml kokosmjölk

0,5 dl vatten

ris

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna zucchini.

3. Fräs grönsakerna i oljan några minuter tillsammans med buljongtärning, curry och cayennepeppar. Tillsätt linserna. Rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk.

4. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter tills linserna är mjuka (om du använder färdigkokta linser behöver de inte koka med så länge utan bara värmas upp).

5. Tillsätt vatten om grytan kokat ihop och blivit för torr.

6. Smaka av med salt och peppar. 

7. Servera din vegan kokosgryta med ris.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.