Rätt utrustning för träning i terräng

Har du rätt skor för träning i terräng?
Jag gillar Inov-8´s skor.

I annonssamarbete med SM Sport

Hur härligt är det inte att komma ut i skogen, finna lugnet, andas in frisk luft? Sen vika av från den upptrampade stigen och hitta sin egen väg genom terrängen. Att skutta över rötter, stenar och snår är en så meditativ form av löpning. Vid traillöpning måste man vara helt närvarande, annars faller man.

Jag vet att det är flera med mig som gillar att kliva av de större stigarna och hitta sina egna vägar när man springer i skogen. På sommaren är det ju oftast inga problem att springa med sina vanliga löparskor i terrängen. Men nu när det är blött, halt och mörkt kan vi som gillar att gå utanför stigen behöva uppdatera vår träningsgarderob litegrann.

Vad bör man investera i?

Vad behöver man tänka på då? Ja, det är ju så klart helt beroende på vilket behov du har. Men ett par riktigt bra terrängskor som håller dig på fötter även om du springer på rötter, löv och blöta berghällar kan vara en bra start. Och ska du springa när det har mörknat kan en bra pannlampa vara på sin plats.

Några som är riktiga experter på det här med att träna i terräng är SM Sport. Hos dem kan vi hitta både pannlampor, trailskor, hikingskor och olika terrängskor, för att nämna en del av deras sortiment. Här finns verkligen allt för oss som gillar att träna ute i naturen, oavsett om det gäller löpning, orientering eller rullskidor.

SM Sport är inga nybörjare inom trailprodukter. Ända sedan 1993 har man försett trail-Sverige med den allra bästa utrustningen. Förutom att man har produkterna vi behöver för att träna i terräng så finns det även flera smarta köpguider på sajten så att du väljer rätt produkt för just ditt ändamål. Så himla bra! Ta en titt vettja!

Nej, nu ska jag ta helg här på hemmakontoret. Blir garanterat en del njutning outdoors i vanlig ordning. Vad hittar ni på i helgen?

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.