Krämiga kikärtor med champinjoner, salsa och vildris

krämiga kikärtor
Idag bjuder jag på ett recept på krämiga kikärtor. Supergott och fräscht!

krämiga kikärtor – inlägget innehåller annonslänkar

Hej på er! Herregud, vad fort veckan har gått! Det är redan torsdag ju! Superskönt att helgen är på ingång. Den här helgen blir det dock ingen sovmorgon. Vi ska åka tidigt till stallet både på lördag och söndag morgon. Men det bekommer mig inte. Jag drömmer ju om att en dag ha en alldeles egen hästgård vilket betyder tidiga morgnar året om. Jag är helt klart morgonmänniska!

Annars har vi inte så mycket planer för helgen. Det har väl ingen i och för sig nu i coronatider? Om det är hyfsat väder tänkte jag kanske plantera lite i trädgården och plocka fram krukor och utemöbler. Och så ska vi väl unna oss lite god mat och ett glas vin kanske.

På tal om god mat måste jag tipsa om ett recept på krämiga kikärtor som jag fick med DENNA MATKASSE (rekommenderar den till 100%! PS. med DENNA LÄNK och koden HELLOAFF565 får du 565 kronor rabatt på dina första fyra matkassar). Så himla gott och enkelt recept! Delar med mig av receptet nedan om någon av er vill testa att laga det. Länkar även till ingredienserna så att ni vet vilka jag använde.

Passar på att önska er en strålande fin torsdag! Kram, kram!

/Karin

Krämiga kikärtor med champinjoner, salsa och vildris

4 portioner

Ingredienser:

vatten (till riset)

4 portioner vildris (jag använde DETTA)

2 st schalottenlökar (jag använde DESSA)

400 gram champinjoner (jag använde DESSA)

3 st vitlöksklyftor (jag använde DESSA)

2 paket kikärtor (jag använde DESSA)

2 st tomater (jag använde DESSA)

1 1/2 tsk cajun (jag använde DENNA)

2-3 msk senap (jag använde DENNA)

4 dl iMat (jag använde DENNA)

1 grönsaksbuljongtärning (jag använde DENNA)

2 msk Worcestershiresås (jag använde DENNA)

1 påse spenat (jag använde DENNA)

1 kruka bladpersilja (jag använde DENNA)

salt (jag använde DETTA)

pepparmix (jag använde DENNA)

olivolja (jag använde DENNA)

Gör dina krämiga kikärtor så här:

  1. Koka ris enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Skiva schalottenlök och svamp tunt.
  3. Pressa vitlök.
  4. Skölj kikärtorna.
  5. Finhacka tomaterna.
  6. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhögvärme. Fräs svamp, schalottenlök och en nypa salt i 3-4 minuter, eller tills de börjar mjukna.
  7. Tillsätt vitlök, cajun och senap och fräs ytterligare 30 sekunder.
  8. Tillsätt iMat, grönsaksbuljong, kikärtor och worcestershiresås och sjud på medelhög värme i 3-4 minuter.
  9. Rör ner spenaten och krydda med salt och pepparmix efter smak.
  10. Finhacka persilja.
  11. Blanda tomat, lite olivolja, persilja och en nypa salt och pepparmix i en liten skål.
  12. Lägg upp vildris och krämiga kikärtor och svamp i djupa tallrikar. Toppa med din tomatsalsa.
  13. Smaklig måltid!

Om ni vill ha mer matinspiration har jag samlat alla mina recept HÄR.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.