Nyttig glass på 1 minut – här är receptet!

nyttig glass
Nyttig glass på 1 minut!

Sommarlov betyder sol, bad, lek och glass i stora lass. Precis som det ska vara. Hemma hos oss byter vi dock oftast ut den vanliga köpeglassen mot egentillverkad nyttig glass. Både jag och Embla älskar den! Rickard också antar jag men han har aldrig hunnit testa eftersom vi två andra har vräkt i oss all innan han hunnit hem, ha ha!

Att göra nyttig glass är superenkelt! Och det tar typ en minut. Allt du behöver är frysta bananer och bär och en skvätt yoghurt/soyghurt eller mandelmjölk. Ja, vatten funkar också, bara du adderar en skvätt vätska.

Nyttig glass

Idag lade jag i ett par bananer, frysta hallon och lite soyghurt (för gräddigare konsistens men som sagt vilket vätska som helst fungerar utmärkt) i mixern och körde den till en glassig konsistens. Det bästa med den här glassen är att den kan alterneras i all evighet. Fryst mango, jordgubbar eller ananas smakar också toppen.

Jag har superont i halsen idag så det kommer bli minst två portioner glass.

Och ytterligare ett tips… Att låta spenat mixas med i glassen är ett smart sätt att få barnen att äta lite extra grönt. Den ger ingen smak alls.

Är du mer av en chokladglasstyp hittar du ett lika enkelt men gott recept på det HÄR.

Resten av dagen

Resten av dagen ska jag dock inte bara äta glass, ha ha, utan det blir en hel del jobb också. Jag har spelat in och plåtat två samarbeten precis, en instahaul för Chiquelle som ligger uppe på mina stories nu (klicka HÄR för att titta) och ett annat samarbete som kommer upp nästa vecka. Och nu ska jag sätta mig några timmar och jobba med tidningen. Blir nog ungefär det jag gör fram till klockan 18.30 då Embla har judoträning.

Nej, lite glass nu eller vad säger ni?

/K

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.