En natt på olivgård – tisdag 30 juli

olivgård
Vi anländer till vår olivgård. Jo, det finns vinrankor också.
olivgård
Blev bjudna på olivoljeprovning, så gott!
olivgård
Köper närodlat vin.
Kollar in den lilla orten Trouillas.

olivgård

Solnedgång över vår olivgård/vingård.

en natt på olivgård

Inatt var det ovanligt varmt, sov med alla fönster vidöppna och svettades ändå. Vaknade strax före sju och då var det äntligen svalt och skönt i bilen men mitt vänsteröra värkte värre än någonsin. Tyckte att det kändes liiiite bättre igår kväll men nä, lika illa idag igen. Hade verkligen velat slippa leta upp någon läkare det här året på husbilssemestern. Ni minns väl tidigare års läkarparodi? Om inte, läs om det HÄR

Nåväl, idag ska vi iallafall lämna Pineda de Mar. Vi planerar att åka en bit norrut längs Costa Bravakusten.

Nu ska jag gå och köpa färskt bröd. Hörs sen!

Åkte bom i Roses

Lämnade Pineda de Mar strax före lunch, vi hade siktet inställt på en ställplats i Roses. Efter ett par timmars körning anlände vi till en fullsatt ställplats och campingen bredvid hade för små platser för vår gigantiska bil. Drog en lunch och började smida nya reseplaner. Hittade en riktigt bra destination i södra Frankrike, nämligen en olivgård!

Det blir en natt på olivgård

Några timmar senare körde vi in på en stor gård strax utanför Trouillas. Och det visade sig vara ännu drömmigare än jag trodde när jag först hittade stället. Vi blev mottagna av ägaren själv och visade till gårdsplanen där vi skulle få stanna över natten, helt gratis! På gården fanns också en stor butik med egentillverkade produkter och vi fick prova alla deras olika olivoljor, kryddor, marmelader och vin. Så himla trevligt att ägaren tog sig tid med oss. Han visade till och med hur det gick till att framställa olivolja, från trädet till färdig produkt. Superhäftigt! Hade ingen aning om hur man gjorde när man skördade oliver innan. 

Till middag dukade vi upp skinkor, oliver, ostar, bröd och frukt, allt närproducerat från områden häromkring. Och herreguuuuu, vad goda oliverna och olivoljan var, skulle ju nästan bli ett helt blogginlägg om bara dem, haha! Men misstänker att min nyfunna kärlek till oliver skulle intressera er måttligt…

Upptäcksfärd i Trouillas

Efter vi ätit drog vi ut på en promenad för att kolla in ägorna och den närliggande orten Trouillas. Jag älskar att gå på upptäcksfärd på platser dit inga turister normalt hittar, att få en inblick i hur man lever bortom förställda platser, neonljus och stånd med krimskrams.

Det visade sig att Trouillas knappt verkade ha några invånare alls. Eller så vågade de sig inte ut på grund av den kraftiga blåsten. Såg sammantaget sex människor, tre hundar och två katter och ett par förbipasserande bilar under vår upptäcksfärd. Men vi såg desto fler fina gamla stenhus och trånga gränder, jättemysigt! Tyckte jag, Rickard tyckte bara att det luktade sopor, haha!

Släckte lampan vid 23-tiden i husbilen och försökte somna men mitt himla öra värkte som sjutton så det var omöjligt. Efter ett par timmar tassade jag upp i mörkret och tog en värktablett. En timma senare sov jag.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.