Asics Dynablast – test av löparskor

Asics Dynablast
Dynablast får ett gott betyg av mig.
Asics Dynablast
Yttersulan ger riktigt bra stuns i steget.
Ovandelen i mesh håller både foten på plats och håller den ventilerad.

Asics Dynablast – inlägget innehåller annonslänkar

Jag har testat löparskor igen! Här delar jag med mig av en kort recension för dig som söker snabba puppor till vårens löprundor.

Asics Dynablast är en superlätt löparsko. Men trots sin lätthet har den en god dämpning. Skorna har en ovandel av ventilerande mesh som sluter om foten väl samtidigt som den hjälper till att hålla foten sval. Trots materialvalet känns skon väldigt stabil.

Mellansulan i FlyteFoam ger som sagt en bra dämpning. Som bonus också en härlig svikt i steget. Sulan har även Space Trusstic-teknologi, vilket ger stabilitet och minskar den totala viktbelastningen för att främja en smidigare övergång i löpsteget. Droppet ligger på 12 mm och yttersulan har en cutout som gör att du sparar energi i frånskjutet. Detta är en rolig sko att springa i!

Storleken på Asics Dynablast

När det kommer till storleken på Asics Dynablast skulle jag säga att den är normal i storleken (för att vara Asics). Jag går dock gärna upp en storlek i alla Asics modeller. Tåboxen är däremot inte trång. Tack vare den elastiska meshen kan även den med bredare fötter njuta av en lång löprunda i Dynablast.

Tekniska detaljerna

Jag har redan nämnt att Asics Dynablast är en lätt sko, för att vara exakt 204 gram i dammodell storlek 38. Skon är för dig med ett neutralt löpsteg och som gillar att springa på asfalt, grusvägar eller stigar. Dock är det ingen sko jag hade valt att gå off trail med.

Priset på Novablast ligger runt 1 200 kronor. Väl investerade pengar skulle jag säga. Asics Dynablast är ett par av mina absoluta favoriter från Asics.

Du hittar skor från Asics HÄR.

Vill du läsa fler test har jag samlat flera, inom olika områden, HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.