Allergibehandling – besök nummer 1

allergibehandling
Embla får hoppa upp på en brits.
allergibehandling
Här har Margita precis påbörjat sin allergibehandling.

Embla har i många år velat ha en hund och jag måste erkänna att jag inte heller är helt främmande för tanken. Dock har det inte varit möjligt för oss att köpa något husdjur eftersom både Embla och Rickard är allergiska. Vi har tills för en kort tid sedan trott att drömmen om ett husdjur heller aldrig kommer att bli verklighet. Men så fick vi höra av en vän att hon blivit av med sin allergi tack vare en allergibehandling. Detta kollade vi ju så klart upp…

Så idag drog jag och Embla iväg ut på Brevik för att träffa Margita du Puy som driver sin egen allergiklinik för allergibehandling nummer ett.

Allergikliniken i Tyresö använder sig av Bioresonans som är en behandlingsmetod som arbetar med kroppens obalans utifrån ett holistisk synsätt.

Detta kan vi läsa om Bioresonans och allergibehandling:

Bioresonans och allergibehandling

I korthet handlar Bioresonans om att varje enskild del av kroppen har en egen frekvens, alltså ett eget svängningstal. Här pratar vi alltså om energier.

När någon form av brist uppstår ändras frekvensen. Det blir då obalans i kroppen. Vi känner oss ”ur balans” och på sikt utvecklas det till något som vi vanligen kallar för sjukdom. Det går att undersöka förekomst av obalans på tex hjärta, lever, njurar, hormoner, allergier, öron, nervsystem, skelett, muskler, stress, meridianer, chakran med mera.

Även vitaminer, mineraler och bakterier går att mäta liksom virus, parasiter och svamp som till exempel candida. Det går att testa om man tål olika födoämnen eller ej, exempelvis gluten, eller laktos. Ja, och även en hel drös av andra saker som allergi mot hund, katt, pollen, kemiska substanser och mer därtill.

Vårt första möte

Vid vårt första möte på Allergikliniken fick vi höra lite kort om Bioresonans och sedan började Margita testa vad Embla reagerade på. Embla fick lägga sig på en brits med en platta på bröstet och en platta på magen, i händerna fick hon kopparklot och stavar att hålla i. Sedan satte undersökningen/ allergibehandlingen igång. Margita höll i, som hon skämtsamt sa själv, ”ett trollspö” som svängde fram och tillbaka eller i sidled beroende på hur Embla reagerade på de olika ämnena Margita connectade sina instrument med. Mycket riktigt visade det sig att Embla var allergisk mot katt och hund och även har en liten känslighet mot björk vilket vi märkt under pollensäsongen de två senaste åren. Vi fick också veta att Emblas kropp reagerade mot vitt mjöl, eller vete, dock är hon inte glutenintolerant.

Det först behandlingstillfället tog en och en halv timme. Sedan vi fick med oss en liten glasflaska innehållande en vätska hem. Denna skulle tas några droppar av morgon och kväll inför nästa behandlingstillfälle.

Vi har stora förhoppningar på denna allergibehandling. Jo, jag vet att många av er säkert kommer rynka på näsan och mumla hokuspokus. Men jag tror verkligen på alternativa behandlingar. Och med tanke på att vi känner människor som hjälpts av denna behandling samt att den inte har några som helst biverkningar eller negativa effekter på kroppen så varför inte ge den en chans?

Jag kommer så klart uppdatera er om hur vår allergibehandling går.

Och hörrni, när jag ändå har er uppmärksamhet; följ mig gärna på Instagram och Facebook också! Kram!

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments