D-day för magen – imorgon händer det

d-day
D-day imorgon

D-day. Imorgon är det dagen D, dagen då jag förhoppningsvis får ett besked om att allt i min mage ser bra ut. Dagen med datortomografi.

Jag har inte tänkt så mycket på det förrän igår då det var dags att börja dricka rikligt med vatten. Två dagar innan och två dagar efter undersökningen ska jag dricka minst två liter vatten per dag för kontrastvätskan lättare ska utsöndras i mina njurar efteråt.

Jag kommer få kontrastmedel via en plastkanyl i armen. Detta för att synliggöra blodkärlen på röntgenbilderna. Syftet är att se skillnad på friska och sjukliga processer. Själva undersökningen ska inte ta mer än 15-30 minuter.

Känner mig helt ärligt en aning spänd inför detta. Men samtidigt vill jag ju bara få det gjort så jag kan utesluta, eller gud förbjude hitta, vad som är fel med min  mage.

Nu ska jag dock fokusera på något roligare; Minimarathon! Embla ska springa i år igen. Detta året springer hon själv utan kompisar och hon är jättetaggad. Jag tycker att det är så roligt att hon gillar att springa lopp, helt utan press om att få en bra placering eller tid. Hon springer verkligen för att det är kul, för den härliga känslan på banan och lyckan vid målgång.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Vi hörs snart! Kramkram!

/Karin

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.