Det här med att skriva avtal inom familjen

skriva avtal
Behöver du skriva ett avtal?

skriva avtal – i annonssamarbete med EnklaAvtal.se

Det här med att skriva avtal sinsemellan för att skydda sig själv, sin partner eller sina barn vid en eventuell skilsmässa, en olycka eller vid ett dödsfall är viktigt. Men det är ju absolut inget roligt samtalsämne att ta upp en fredagkväll. Dock kan det vara värt att ta det där snacket. För vad händer egentligen om vi skulle välja att skilja oss, eller om jag dör? Har min partner råd att bo kvar i huset? Vem ärver mig? Är det skillnad om vi lever i en familj som gifta eller som sambos?

Jag har läst juridik och tycker mig ha ganska bra koll på vad som händer vid olika scenarion som ovan men många lever helt ovetande om vad som skulle hända dem själva eller deras partner om olyckan skulle vara framme.

När behöver man skriva avtal?

I en klassisk kärnfamilj är man relativt skyddad av lagen, framför allt om man är gifta. Men idag är det ju otroligt vanligt att man lever tillsammans med bonusbarn och då ser reglerna helt annorlunda ut. Och det är ju bra. Att barn har rätt till sitt arv. Men det kan ställa till stora problem för den efterlevande partnern om man inte har försäkringar eller ett testamente som täcker upp.

Vet du till exempel vad som händer om ni är sambos och väljer att gå skilda vägar? Vem har rätt till bostaden? Eller om din sambo mister livet? Vem ärver då henne eller honom?Det här är frågor som många inte ställer sig förrän man är mitt uppe i det. Och det vill man inte ska hända.

Att ta hjälp att skriva sina avtal så att allt blir rätt och riktigt är ett himla bra tips. Då vet alla parter vad som gäller om livet inte blev som man tänkt från början.

Har du inte kunskap kring detta själv så kan du få hjälp att skriva olika avtal så som testamente, samboavtal, bodelningsavtal, äktenskapsförord och gåvobrev. Och numera är det superenkelt att få den hjälpen online via EnklaAvtal.se.

Jag rekommenderar alla som lever i en relation att ta reda på mer om vad som händer om ni inte lever lyckliga i alla era dagar. Läs på litegrann och fundera på om ni behöver ett avtal.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.