Utenatt januari – sov under bar himmel

utenatt januari
Utenatt januari spenderade jag under bar himmel.
Lyxade till det med tända ljus.
utenatt januari
Termometern stod på -4 grader när jag kröp ner i sovsäcken.

utenatt januari – inlägget innehåller annonslänkar

Du som följer mig vet ju att jag kör en utmaning med utenätter vid det här laget. För dig som hittat hit nyligen så går utmaningen ut på att ha en utenatt i månaden i ett år. Och med utenatt menar jag inte att gå på klubben utan att sova utomhus. Ha, ha!

Och igår var det dags för utenatt nummer sex av tolv. Jag var så taggad på att sova ute i det vackra vinterlandskapet vi har här i Tyresö. Kände inte riktigt att jag kunde vänta till nästa helg. För tänk om snön skulle försvinna!

Så jag grävde en bivack i snön. Eller bivack och bivack, det kanske var att ta i men gjorde det iallafall lite hemtrevligt i en snögrop. Dubbla liggunderlag (jag använde ett klassiskt cellplastunderlag och  ett sådant här bästa investeringen i mitt liv typ), sovsäck, kudde (lite lyx vill man ju ha under bar himmel) och några tända ljus och jag var redo för natten.

Så blev utenatt januari

Temperaturen stod på -4 grader när jag gick och lade mig. Eftersom jag aldrig sovit ute under bar himmel på vintern tidigare visste jag inte riktigt vad jag hade att vänta mig. Men jag klädde mig i ullunderställ, drog på ett par mjukisbyxor ovanpå för säkerhets skull, en tunn dunjacka och dubbla mössor. Sedan la jag en filt över min dunsovsäck ifall det skulle bli busväder, då skulle filten skydda dunet mot den värsta vätan.

Det visade sig att jag klätt mig precis lagom varmt. Jag frös inte på hela natten. Och inget busväder blev det heller.

Natten blev verkligen superhärlig! Det är något visst att sova under stjärnorna. Nu visade ju dock inte stjärnorna upp sig över huvudtaget just inatt eftersom det var rejält molnigt. Men väldigt mysigt var det ändå. Jag är helt klart taggad på fler nätter i bara sovsäcken. Så bekvämt också att inte släpa med sig tält. Det blir ju så enkelt att bara gå ut och lägga sig.

Vill du se mer av mina utenätter hittar du bilder och videos bland mina höjdpunkter på Instagram. OCH HÄR har jag samlat alla mina utenätter i utmaningen.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

4 Comments
  1. Hej,
    Vilken galet kul idé. Har man bara bra utrustning så fungerar ju i stort sett allt. Vår semester tillbringas i tält. Ungefär 3 veckor är vi ute med MC. Från söder till norr. Mest norr då vi älskar norrland.
    Ha det gott och ser framemot att läsa om näst natt 🙂

    1. Det låter som en bra semester det! Norrland är ju så vackert. Enda på minuslistan är myggen. 😉