Att skapa gemenskap genom en grupp på Facebook

gemenskap
Jag vill skapa gemenskap!

gemenskap

Visste ni att var tredje svensk känner sig ensam? Och att så mycket som var tionde svensk äter antidepressiva mediciner?

Jag blev chockad när jag fick höra siffrorna i Anders Hansens sommarprat. Och sedan dess har jag tänkt på vad jag själv kan göra för att göra skillnad. Jag är medveten om att jag personligen inte kan få dryga tre miljoner människor som känner sig ensamma att få känslan av gemenskap men jag tänkte att jag alltid kunde göra något…

Så jag startade en Facebook-grupp för kvinnor i min hemkommun Tyresö. Tanken är en grupp för att skapa gemenskap, hitta nya kontakter och nätverka på hemmaplan. Och så imorse så exploderade gruppen, eller den ökade på väldigt kort tid med över 200 medlemmar. Så nu tror Facebook att jag är någon slags bot eller något så jag kan varken kommentera eller posta något i gruppen. Men jag är otroligt glad att så många Tyresötjejer vill hjälpa till att bygga upp en gemenskap och att flera redan börjat lägga ut trådar för att hitta nya vänner.

Tänk att det är så enkelt att göra skillnad! Liten skillnad förvisso, men trots allt skillnad.

Är du kvinna och bor i Tyresö och vill vara med i gruppen hittar du den HÄR. Bor du någon annanstans kanske du kan starta en motsvarande grupp på din ort och dra ett litet strå till din egen stack.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.