Burres nya box och förberedelser i stallet

Burres nya lilla box.
Byggde nya ”galler”.
Burre trivs jättebra i sin nya box.

Inför att Danne ska komma hem har vi byggt en ny box till Burre. Resultatet blev otroligt bra med väldigt små medel. Och fort gick det, vi byggde hela boxen på en dag.

Vi använde oss av gamla lastpallar som vi sågade isär och skruvade ihop med plattjärn och vinkeljärn och klädde konstruktionen invändigt med plywood. Sedan lade vi överliggare på kanterna för att ge boxen lite finish. En liten tröskel lade vi dit för att stabilisera själva konstruktionen och så hängde vi på en egensnickrad boxdörr med gångjärn och ett beslag.

Inne i boxen lade vi sedan gummimattor innan vi fyllde på med spån, vattenhink och saltsten.

Boxen är invigd och Burre trivs så bra i sitt nya lilla hem. Den är perfekt i storlek för honom och nu kan han även se ut ordentligt vilket han inte kunde i storhästboxen.

Förutom att göra en ny box har vi även snickrat nya ”galler” mellan boxarna så att hästarna inte kan bitas eller störa varandra. Tyckte att det blev väldigt fint med avskärmningar i trä även om det inte alltid är helt praktiskt med hästar. Vi får se hur hästarna reagerar när alla har flyttat in. Fungerar det inte med avskärmning i trä får vi beställa metallgaller.

Dannes box är nu ordentligt urstädad och inredd. Igår satte vi också upp boxgardiner så att hästarna kan stå lite avskilt om de vill det. Nu fattas bara häst nummer fyra. Om allt går som planerat så kommer han och Embla hem på tisdag. Längtar!

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.