Läget på gården är inte på topp

Burre trivs och mår bra oavsett väder.

Tänkte att jag skulle uppdatera er om läget här på gården. Det var ju ett bra tag sedan nu.

Måste säga att det har varit en mindre bra period. Jag har varit sjuk till och från sedan i julas och är ständigt trött. Anledningen är naturligtvis att jag inte hinner återhämta mig ordentligt. Att ha egen gård med fyra hästar är ingen dans på rosor. Det är ständigt tungt kroppsarbete, tidiga morgnar, sena kvällar och minimalt med tid att göra någonting annat än att just sköta gården och djuren. Och så har det varit mörkt och kallt och galet mycket snö, skador och annat som inte är direkt upplyftande. Men jag ser iallafall att vi är halvvägs genom vintern nu.

Minns att jag tänkte likadant förra vintern; inte en vinter till med egen gård! Men så kommer våren och sommaren och den tunga vinterperioden är som bortglömd. Ser verkligen fram emot sol, värme och broddfritt nu! Att ha egen gård den frostfria delen av året är verkligen fantastiskt!

Kortfattat kan vi väl säga att jag inte mår särskilt bra just nu på några plan. Men det är okej att inte vara på topp. Livets toppar och dalar, ni vet.

En positiv sak

En stor positiv sak är iallafall att Rulle är under igångsättning. Igår satt Embla upp och skrittade och travade även lite nere på banan. Han frustade och njöt under hela passet. Det är så tydligt att han har saknat ridningen. Nu får vi bara hålla tummarna att det fortsätter att gå åt rätt håll med honom.

Storm och glashalt

Idag är vädret uruselt här på Udden. Det blåser 20 m/s, är glashalt och regnar och snöar om vartannat. Hästarna fick stå inne och äta sin frukost idag, vilket jag tror att de uppskattade. Tänker att jag tar ut dem fram på förmiddagen och passar på att mocka ur deras boxar på lunchen. Höpåsar och krafthinkarna har jag redan fixat nu på morgonen.

För övrigt händer ingenting speciellt idag. Tanken var att Embla skulle ha digital träning med Elin ikväll men eftersom vädret och väglaget är som det är vill jag inte åka iväg till ridhus och att filma ute på banan tror jag är en omöjlighet. Så vi får se om det blir lite jogg för hästarna eller om de rent av blir en vilodag. Nu blir det iallafall jobb ett par timmar innan stallsysslor.

Ja, då vet ni läget. Det är inte bara rosaskimrande att ha egen gård.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.