Träningshelg i Skåne

Danne, en stjärna i alla lägen.

Förra helgen åkte jag, Embla och lille Dani ner till Aspnäs Dressage i Åhus för att träna. 

Resan började absolut inte bra med tokköer på grund av avstängda tunnlar i hela Stockholm, vägbyggen, felkörning och lågt blodsocker. Det tog liksom två och en halv timme att åka till Södertälje. 

Det blev med andra ord en galet lång resa ner till Skåne. Väl framme på Lindelunda tog vi en liten promenad med Danne innan vi ställde in honom i hans box över natten. Därefter störtade vi i säng.

På fredag morgon gav Elin oss sovmorgon och fixade morgonfodringen. Så jäkla skönt! Så efter en lite senare frukost än vanligt drog Embla till stallet och mockade och fixade medan jag satte mig och jobbade. Så lyxigt att kunna jobba varifrån man vill!

Under fredaglunchen unnade jag mig en löprunda på stigarna ner till havet. Det är så himla fint nere i Åhus. Stränderna är helt otroliga och just där vi håller till är de helt folktomma.

På eftermiddagen hade Embla träning. Jättekul att titta på och så lärorikt varje gång! 

Fredagkvällen bestod av tacos och reprisen av dressyr-EM och kvällsfodring av alla Elins hästar. Och lille Dani så klart. 

Lördag i Åhus

Strålande väder i Åhus med högsommarvärme! Jag och Embla tog en löprunda ner till havet och det blev till och med ett par dopp. Så himla härligt att sommaren gjorde comeback! På eftermiddagen blev det dressyrträning igen. Följt av middag och stallmys. Och så träffade vi lite härligt hästfolk att snacka med.

Vi gick och la oss i hyfsad tid för att gå upp tidigt och packa ihop innan sista träningen för helgen och hemfärden mot Stockholm.

Sista dagen i Skåne

Söndagen startade tidigt med frukost, morgonfodring, mockning och sedan träning innan vi packade ihop för att åka hem mot Stockholm igen. 

Det blev en väldigt fin helg med mycket dressyrträning och också en liten känsla av minisemester med strandhäng och löpning. Men även om det inte finns lika många måsten när man kommer ner till Skåne jämfört med hemma så känns det ändå väldigt intensivt eftersom resan dit är så pass lång.

Med vägbyggen, köer, tankning och matpauser för människor och ponny tog nog resan hem nästa nio timmar. Men Danne var så duktig, han stod som ett litet ljus i bilen både på vägen ner och på vägen hem. Han är verkligen en stjärna på så många sätt!

Nu är vi hemma i Stockholm igen och längtar redan till nästa Skånetur. Det kommer nog dröja lite tyvärr eftersom jag behövs på gården då Rickard ska opereras. Livet på hästgård är ett ständigt pussel. Men ett väldigt mysigt sådant.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.