Bästa myggmedlet – mygginvasion

bästa myggmedlet
Bästa myggmedlet mot mygginvasion?

Bästa myggmedlet – inlägget innehåller annonslänkar

Som jag förstått det är det inte bara vi i Stockholmstrakten som har en enorm mygginvasion. Jag vill likställa den här mängden av mygg med den jag mötte i Norrland när jag var där en sommar för några år sedan med husbilen. Lovade mig själv att aldrig återvända till Norrland sommartid hur vackert det än var. Men att inte återvända till sitt eget hem på grund av alla mygg blir ju körigare.

Här hemma avstår vi faktiskt från att vara ute mer än vi behöver på grund av alla blodsugande flygfän. Dock behöver vi ju vara ute en hel del med hästarna. På tal om hästarna så mår de också dåligt av alla myggor. Danne har fått så många bett att han ser ut som en prickig korv. Härom dagen var jag tvungen att ta in hästarna mitt på soliga dagen för att de gick bananas av all stick.

Det konstigaste är väl ändå att myggen är igång även mitt på dagen ute i stekande sol? Den stunden som är bäst tror jag ändå är på morgonen, då verkar blodsugarna ha någon form av vila och de är inte fullt så många som är i gång.

Bästa myggmedlet enligt experterna

Jag har tagit del av ett ”bäst i test” där man utsett de bästa myggmedlen. Tänkte att ni kanske också ville ha koll på denna numera livsnödvändiga information.

Här följer topp 8:

  1. Smidge myggmedel (finns att köpa HÄR)
  2. Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray (finns att köpa HÄR)
  3. Bushman myggmedel (finns att köpa HÄR)
  4. HappyPatches (plåstren finns att köpa HÄR)
  5. Centaura insektsmedel (finns att köpa HÄR)
  6. MyggA Myggstick (finns att köpa HÄR)
  7. Salubrin Myggspray (finns att köpa HÄR)
  8. MyggA Roll-On (finns att köpa HÄR)

Själv har jag testat MyggA Roll-On och Centaura insektsmedel. Centaura tycker jag i vanliga fall att den hjälper, brukar använda den även på hästarna. Men nu tycks myggen stå emot även den.

För att jag tycker så synd om hästarna har jag nu faktiskt investerat i en AMT 200 (finns att köpa här). Det är en liten maskin som ska dra till sig mygg och knott. Första dygnet med maskinen hände det ingenting men nu efter två dagar har den börjat fånga in en del myggor. Jag förväntar mig inga storslagna under men kan den hjälpa litegrann är den värd alla pengar i världen. Dock tror jag att den i längden kommer att göra skillnad. Fick nämligen tips om AMT 200 av en tjej i en hästgrupp på Facebook som skrev att den hjälpt jättemycket. Så nu håller vi tummarna att den gör susen medan vi marinerar oss i myggmedel.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.