Detta händer i vår trädgård

Min helt icke skalenliga skiss på tomten.

Många har varit nyfikna och frågat vad vi gör i vår trädgård. Vi har som många av er vet hantverkare på tomten som ska göra en rejäl makeover.

Vi har länge tänkt göra om våra uppfarter. För flera år sedan, i samband med dränering, så förberedde vi för att lägga marksten på våra två uppfarter. Men sedan tog både orken och pengarna slut så vi lade grus på uppfarten och entrégången så länge. Och länge blev det. Men tur var väl det för nu vill vi inte ha marksten längre utan betong.

Nu är vi alltså igång och ska fixa iordning hela tomten en gång för alla.

Rickard och jag började med att själva ta ner alla träd och buskar som skulle bort, vårt gamla staket som blivit helt mosat av att grannens träd blåste ner över vår tomt och vår befintliga lätt lutande mur.

Efter det har killarna byggt en lång ”trall” längs med hela framsidan av huset, där jag tänkt ha en liten möbelgrupp och fina krukor med örter. De har även gjort en mindre ”trall” på baksidan utanför vårat poolrum där jag tänkt placera lite solstolar så vi kan sitta och soltorka efter badet i sommar.

Längs vår befintliga jättealtan har killarna satt upp ett insynsskydd och så har de börjat bygga ett staket runt tomten i samma stil med horisontella smala ribbor. Jag är supernöjd så här långt!

På både framsidan och baksidan kommer vi gjuta uppfarter i färgad betong. Vi vill ha en något mörkare grå färg som matchar bättre med huset. Även gången till entrén kommer gjutas i betong.

På baksidan kommer vi även att sätta en mur av antracitgråa stora släta stenar. Samt att vi kommer göra en liten plantering i ena hörnet där jag tänker att vi ska plantera perenna växter.

Längs garageväggens ena långsida vill jag sedan ha svarta pallkragar där jag kan odla potatis, morötter, sallad och annat ätbart.

Sedan tillkommer det planteringar och små avgränsningar också längre fram. Tänkte att jag lägger upp lite bilder när det börjar bli färdigt. Armeringen tycker ni säkert inte är jättekul att se ändå, ha ha!

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.