Mikroäventyr i helgen

mikroäventyr
Ut på tur, aldrig sur.
mikroäventyr
Ryggsäcken packad för mikroäventyr.
Så glad att Embla älskar outdoorlivet lika mycket som jag.
mikroäventyr
Får så mycket energi av att vara i naturen.
Vill se solen stiga.
Outdoor är the shit!

mikroäventyr

I helgen drog jag och Embla ut på mikroäventyr. Vi brukar göra det då och då. Packa ryggsäckarna med liggunderlag, tält och sovsäckar och sedan dra ut på en liten vandring med efterföljande tältning.

Helgens mikroäventyr gick ut i Tyresta nationalpark. Vi har gångavstånd dit hemifrån oss, hur härligt är inte det?

När vi kommit fram till vårt läger för natten hjälptes vi åt att sätta upp tältet och bädda i ordning. Sedan åt vi middag ute på klipporna. Mat smakar så himla mycket bättre ute i naturen!

Efter middagen lekte vi kurragömma i skogen och följa John där man bara får springa på stenar och rötter. När man är hemma med alla vardagsmåsten är det så lätt att glömma hur kul det faktiskt är att leka med barnen!

När vi lekt färdigt satte vi oss och bara njöt av att vara ute i naturen. Det kan låta klyschigt men skogen är verkligen läkande.

Vi kröp ner i våra sovsäckar vid niotiden och låg och pratade om livet en stund innan Embla somnade. Jag låg och lyssnade på fåglarna som inte tycks sova alls den här tiden på året. Så härligt att somna till ljudet av fågelsång.

Missar inte soluppgång på mikroäventyr

Jag vaknade redan klockan fyra morgonen därpå. Självklart var jag supertrött men jag ville inte somna om och missa att se solen stiga upp och njuta av stillheten i skogen. För mig är detta höjden av rikedom, de är få gånger jag känner mig så lugn och tillfreds inombords som när jag får tillbringa tid ute i naturen.

När Embla vaknat gjorde vi frukost och började redan planera nästa mikroäventyr. Eftersom det vankades ridskola så hann vi inte mer än att äta frukost innan vi packade ihop våra saker för att vandra hemåt igen.

Jag är så glad att Embla älskar outdoorlivet lika mycket som jag!

Delar ofta med mig av mina äventyr på Instagram stories så följ mig gärna där också om du inte redan gör det!

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments