Tävlingsdebut med Danne

Tävlingsdebut för Embla och Danne.

Tävlingsdebuten med Danne är avcheckad. Det var förvisso en vecka sedan nu men jag har inte hunnit blogga om tävlingen ännu. Veckan har gått i ett om man säger så.

Men åter till förra helgens dressyrdebut med Danne då. Embla hade anmält sig till en LA:P1 i Södertälje och vi var så taggade. Numera har vi ju vanan inne att åka iväg med häst så det är inte längre något stressmoment, vilket är skönt. Då kan man lägga allt fokus på framridningen och själva starten.

Den här dagen hade vi starttid 10.39 och vi såg till att vara på tävlingsplatsen ungefär en och en halv timme innan start. Vi hade fått vaccinationskontroll som tar några extra minuter och så vill vi aldrig stressa när vi kommer fram. För oss är en och en halv timme innan ganska lagom.

Efter att vi visat passet i sekretariatet passade vi på att gå på toaletten innan Embla sadlade och tränsade Danne och broddade av.

Trångt på ekipagets tävlingsdebut

Framridningen hölls i ett separat ridhus men det var väldigt trångt. Sex ekipage samsades om den lilla ytan. Embla blev utträngd i sargen vid ett tillfälle så framridningen var inte optimal. Här kunde man ha flyttat bak staketet lite så att ryttarna hade mer plats att rida på kan jag tycka. Men Danne blev uppvärmd iallafall och det är ju huvudsaken.

Inne i collecting ring var Embla och Danne lugna och fokuserade och känslan inför start var bra. Förutom för mig då som alltid är nervösast av alla, ha ha!

När de sedan fick komma in på banan var domarbordet lite läskigt men efter att ha passerat det var det ingen big deal längre. Precis efter startsignalen kom två springare in och Danne blev lite skrämd varpå Embla blev spänd och inridningen blev allt annat än bra. Betyget där drog ner slutprocenten rejält. Men sedan tuffade programmet på och från andra halvan, när Embla hittat tillbaka lugnet och sitt fokus blev det bara 7:or, 7,5:or och någon 8:a.

För att vara deras första start tillsammans och att Embla knappt ridit igenom hela programmet innan blev det ändå ett bra betyg på deras tävlingsdebut. Nästan 67 % och på placering ända fram till sista startande.

Nu väntar sportlov och en veckas träning nere i Skåne för Embla och Danne. Själv får jag stanna hemma i Stockholm och sköta gården. Men det ska bli mysigt att få lite egentid, äta mackor till middag, jobba ikapp lite med mitt nya projekt.

Så den här veckan när det är lite lugnare schema här hemma kanske jag hinner blogga lite mer. Den som lever (och besöker bloggen) får se.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.