Amerikanska chiapannkakor – enkelt och gott recept

amerikanska chiapannkakor
Amerikanska chiapannkakor
amerikanska chiapannkakor
Servera med skivad banan, färska bär och en rejäl klick nötsmör.
amerikanska chiapannkakor
Scrolla ner för att se receptet!

Amerikanska chiapannkakor – inlägget innehåller annonslänkar från APPRL och Adtraction

God morgon/dag/kväll! När ni nu läser detta. För mig är det fredag morgon och jag är på strålande humör. Har startat dagen med ostmackor och kaffe i soffan, en lång dusch och ett samtal med min kära Mamma i Örebro.

Dagen bjuder på ett besök hos tandläkaren för nya botoxsprutor i mina käkar. Jag är ju absolut inte för att spruta in något i kroppen egentligen men i det här fallet får jag kapitulera. Botox har hjälpt mig så mycket! Har blivit så avslappnad, inte bara i käkarna utan även i axlarna. Och nu börjar det här sabla giftet gå ur så det är dags att fylla på igen. Är sugen på att testa akupunktur mot problemet också. Läste att någon blivit av mitt sitt käkpressande på så sätt. Någon av er som har koll på det?

Förutom botoxbehandlingen så har jag bara jobb på schemat. Och ikväll blir det Talang och soffhäng med familjen. Så mysigt! Ska hålla tummarna för vår fantastiska Tyresötalang Kiana. Vem röstar ni på?

Men nu över till varför jag skulle posta på bloggen idag, mitt recept på amerikanska chiapannkakor! I veckan fick jag ett bud från Life, en stor korg med massor av godsaker i. Däribland ett recept och ingredienser för att göra just amerikanska chiapannkakor. Delade det på mina Instagramstories och ni var många som eftersökte receptet. Och självklart kommer det här! Busenkelt och vansinnigt gott kan jag lova! Tycker att ni testar att laga dessa amerikanska chiapannkakor redan i helgen.

Amerikanska Chiapannkakor

10-15 små plättar

Ingredienser:

2,5 msk chiafrön (jag använde DESSA)

1,5 dl valfri mjölk (jag använde DENNA)

en nypa vaniljpulver (jag använde DETTA)

1 tsk kanel (jag använde DENNA)

2 ägg (jag använde DESSA)

1/2 dl mandelmjöl (jag använde DETTA)

1 tsk bakpulver (jag använde DETTA)

1 tsk fiberhusk (jag använde DENNA)

kokosolja till stekning (jag använde DENNA)

Topping:

jordgubbar (jag använde DESSA)

hallon (jag använde DESSA)

blåbär (jag använde DESSA)

banan (jag använde DENNA)

jordnötssmör (jag använde DETTA, älskar när det är crunchy!)

Gör dina amerikanska chiapannkakor så här:

  1. Blanda chiafrön, mjölk, vaniljpulver och kanel. Låt stå i kylen över natten. Rör om efter någon timme så att chiafröna inte klumpat ihop sig för mycket på ett ställe.
  2. Dagen efter: blanda i ägg, mandelmjöl, bakpulver och fiberhusk i chiamjölken. Vispa allt till en jämn smet.
  3. Värm upp en stekpanna med lite kokosolja på medelvärme och stek små pannkakor (typ plättstorlek) tills båda sidor fått färg.
  4. Servera dina amerikanska chiapannkakor med skivad banan, färska jordgubbar, hallon och blåbär och en rejäl klick med nötsmör.
  5. Njut av det godaste du ätit på mycket länge!

PS. Är du mer av en syltperson? Testa då att göra min chiasylt (recept HÄR)! Apenkelt och svingott!

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments
  1. Jag tycker det är kul när folk lägger upp recept på sina bloggar och jag önskar att jag gjorde det lite mer än vad jag gör 😊. Det är din blogg och vad du lägger upp avgör bara du 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published.