Het kräftpasta – recept och uppdatering om livet

het kräftpasta
Het kräftpasta – Testa att laga min goda kräftpasta med sting.

Het kräftpasta – inlägget innehåller annonslänkar från Mathem

Hej på er! Hoppas att livet leker!

Nu är det fredag eftermiddag och jag är själv hemma för ovanlighetens skull. Rickard är på jobbet och Embla är hos en kompis innan de ska till skolan och anordna ett disco för eleverna i de yngre årskurserna. Jag vet inte riktigt när Rickard kommer hem och Embla ska inte hämtas förrän efter nio någon gång. Men jag njuter av att få några timmar med ensamtid. Jag har tagit in hästarna och fodrat dem och nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och hör regnet dugga mot fönstren. Så mysigt!

Ikväll ska jag och Rickard äta poké bowl och bara mysa i soffan.

5 dagar senare…

Ja, där kom livet emellan mig och bloggen. Men så blir det rätt ofta nu för tiden. Livet på lilla hästgården är fullspäckat med saker att göra. Även utan att räkna in det vanliga heltidsjobbet och jobbet med mina sociala kanaler. Men det är jättehärligt att bo på gård och värt varenda minut av arbete. Men bäst att jag återgår till det där receptet på en otrolig och het kräftpasta som jag utlovat innan någonting annat upptar min tid och det här blogginlägget faller i glömska igen. Håll till godo!

Het kräftpasta

4 portioner

Ingredienser:

smör till stekning (jag använde DETTA)

2 vitlöksklyftor (jag använde DESSA)

20 cocktailtomater (jag använde DESSA)

cayennepeppar (efter smak men börja försiktigt) 

paprikapulver (efter smak)

salt 

1 grönsaksbuljongtärning (jag använde DENNA)

2 dl creme fraiche (jag använde DENNA)

1 dl mjölk (jag använde DENNA)

1 skvätt vitt vin

200 gram kräftstjärtar (jag använde DESSA)

4 portioner pasta, sort efter smak (jag använde Mafalda Corta för att jag hade det hemma)

Gör het kräftpasta så här:

  1. Koka upp vatten till pasta, salta vattnet en aning och koka pastan enligt instruktionerna på pastapaketet.
  2. Medan pastan kokar smälter du lite smör i en stekpanna och fräser dina finhackade vitlöksklyftor.
  3. Krydda med paprikapulver och cayennepeppar efter smak. Börja försiktigt och addera mer eftersom ifall du inte vill att din kräftpasta ska bli för het.
  4. Dela cocktailtomaterna i halvor och vänd ner i stekpannan med vitlöken.
  5. Smula i en grönsaksbuljongtärning.
  6. Häll i mjölken och creme fraichen, rör om och låt puttra några minuter.
  7. Smaksätt med en skvätt vitt vin.
  8. Avsluta med att vända ner kräftstjärtarna i grytan. Låt dem puttra med tills att de blir varma.
  9. Servera din heta kräftpasta med pastan och njut!

Enkelt recept va? Hoppas att du också ska tycka om min heta kräftpasta. Fler goda recept hittar du HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.