Vegansk äppelburgare – supergott recept!

vegansk äppelburgare
Testa att laga en supergod vegansk äppelburgare!

vegansk äppelburgare – inlägget innehåller annonslänkar

Som många av er vet så har jag blivit med matkasse. Och jag fullkomligen älskar det! Vi kör på den här kassen (bästa ever) och för det mesta beställer vi vegetarisk mat. Men ibland så ger jag med mig när maken vill ha kött. Idag är det ju så lätt att byta ut färsen till vegofärs om man vill. Så detta recept är inspirerat av ett recept HÄRIFRÅN men med en vegansk twist. Resultatet blev en helt makalöst god vegansk äppelburgare. Och självklart vet jag att ni vill testa receptet så jag delar det nedan.

Annars då? Vad har hänt sedan sist? Inte mycket utöver det vanliga. Imorse var jag inne på citykontoret och fakturerade bland annat. Och sedan har jag varit ute och åkt skidor på lunchen. Spåren var riktigt usla men jag skrapade ihop 7 kilometer iallafall. Jag tycker verkligen att det är så himla kul att åka längd! Känns liksom inte ens som man tränar för att det är så himla skoj, ha ha!

Nog snackat om skidorna va? Här kommer det efterlängtade receptet på mina vegansk äppelburgare. Tvärsäker på att ni kommer älska dem!

Vegansk äppelburgare med pommes

4 personer

Ingredienser:

900 gram potatis (jag använde DEN HÄR)

2 lökar (jag använde DE HÄR)

4 kvistar timjan (jag använde DEN HÄR)

2 stycken äpplen (jag använde DE HÄR)

500 gram vegofärs (jag använde DENNA)

30 gram panko (jag använde DEN HÄR)

100 gram riven vego ost (jag använde DEN HÄR)

4 st vegansk hamburgerbröd (jag använde DE HÄR)

1 påse ruccola (jag använde DEN HÄR)

100 gram vegansk majonäs (jag använde DEN HÄR)

salt (jag använde DET HÄR)

peppar (jag använde DEN HÄR)

olivolja (jag använde DEN HÄR)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°C eller 200°C om du använder varmluftsugn.
  2. Skär potatisen i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt fördelat på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen tills de är krispiga, cirka 35 minuter. Glöm inte att vända potatisen efter halva tiden så de inte bränns.
  3. Skiva löken tunt.
  4. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjankvistar i 10-15 minuter, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt och peppar. Plocka bort timjankvistarna när löken är färdigstekt.
  5. Skala och riv äpplena.
  6. Blanda vegofärs, äpple och panko i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda ordentligt och forma färsen till fyra stycken burgare.
  8. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 minuter per sida. Ta av stekpannan från värmen när de är färdigstekta.
  9. Toppa burgarna med riven ost och lägg ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i några minuter så att osten får smälta.
  10. Blanda ruccola med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar i en skål.
  11. Dela bröden på mitten. Bred på vegomajonäsen på hamburgerbrödens skärytor. Lägg på ruccola, en vegansk äppelburgare och karamelliserad lök.
  12. Servera burgaren med pommes och den resterande ruccolasalladen.
  13. Smaklig måltid!

PS. Fler goda recept hittar du HÄR. Och följ mig jättegärna på Instagram (HÄR) också för mer inspiration.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.