Att göra i Doha – 8 saker du inte får missa

att göra i Doha
Utsikt över West Bay med sina höga skyskrapor.

8 saker att göra i Doha – inlägget innehåller adlinks

Qatars huvudstad Doha är för de flesta mest känd för sina stora flygplats där vi mellanlandar på väg till vår verkliga destination. Men Doha har faktiskt en del att erbjuda. Så nästa gång du är på väg ut i världen stanna till några dagar i Doha och upptäck en stad som är ganska okänd för de flesta svenskar.

8 saker att göra i Doha

Vi åkte till Doha en vecka i slutet av oktober/början av november. Anledningen var främst att det är varmt, skönt och solsäkert och att tidsskillnaden inte är så stor. Perfekt för en veckas solsemester!

Vi hade bokat in oss på Ezdan Hotel, ett fyrstjärnigt hotell med både lägenheter och hotellrum. Vi uppgraderade till ett lite finare rum redan vid bokningen. Ett modernt och nyrenoverat rum högt upp i en av skyskraporna med utsikt över staden och havet blev vårt hem för en vecka.

Att bara ligga vid poolen och sola och bada hade dugit bra för tre trötta och soltörstande nordbor men vi gav oss iallafall ut för att upptäcka Doha när vi ändå var där. Så tänkte sammanställa vad ni inte ska missa när ni besöker Qatars huvudstad nästa gång.

att göra i Doha
Souq Waqif är ett måste om du besöker Doha.
att göra i Doha
”Poliser” patrullerar på sina vackra arabhästar.
att göra i Doha
På Souq Waqif kan du köpa allt mellan himmel och jord.

Souq Waqif: att göra i Doha nummer 1

Souq Waqif är en stor utomhusmarknad där man säljer allt mellan himmel och jord. Allt ifrån kläder, skor, väskor, guld och konst till mattor och levande djur som hundar, katter och fåglar. Jag tycker dock att det är hemskt att se små söta djur sitta instängda i minimala burar. Men stämningen på marknaden i övrigt är fantastisk, det känns verkligen att vi är mellanöstern. Att sitta på en servering och dricka en juice, se män och kvinnor i sina traditionella kläder svepa förbi och de stolta ridande ”poliserna” patrullera på sina vackra arabhästar och samtidigt höra böneutropet från minareten är som att få kika in i Tusen och en natt.  Missa inte detta när ni är i Doha!

Att göra i Doha
Ta en promenad längs cornichen.
Missa inte att se solnedgången där heller.

The Doha Corniche: att göra i Doha nummer 2

En eftermiddag bestämmer vi oss för att flanera längs cornichen som är ett långt gångstråk längs havet. När vi börjar vår promenad är det fortfarande hett ute men snart sjunker temperaturen och vi får uppleva en vacker solnedgång över storstaden Doha. Det är mycket folk ute, man har tagit med sig picknick och sitter och myser med familjen, några pojkar spelar fotboll. Men jag ser inte till några västerlänningar. Det upplever jag som den stora skillnaden mellan Doha och Dubai. Till Doha har inte turisterna riktigt hittat än.

Vill du uppleva en vacker solnedgång över storstaden Doha bör du göra det på Cornichen.

Åka dhow

Ett annat sätt att uppleva solnedgången över Doha är att ta en dhow (en traditionell båt) ut i bukten. Det avgår båtar längs hela Cornichen, bland annat vid Sheraton hotel och vid Doha´s Museum of Islamic Art.

att göra i Doha
Åk gondol i Villagio Mall.
Shoppa eller besök nöjesfältet.

Al-Waab street Villagio Mall

Har du redan varit i Dubai och besökt deras shoppingmalls kanske inte Villagio Mall är något ut över det vanliga. Men har du bara besökt svenska shoppingmalls så kommer  du bli förvånad när du kommer till Al-Waab street Villagio Mall. Här finns ett helt litet Venedig uppbyggt med gondoler och allt. Förutom detta finns en isrink och ett litet nöjesfält och så klart mängder av restauranger och butiker, både för dig som har en mindre budget och för dig som vill spendera i lyxbutiker.

att göra i Doha
Vårt hotell i West Bay.
att göra i Doha
Utsikten från vårt hotellrum.

West Bay

Vi valde att bo i West Bay men väljer du att bo i någon annan del av Doha är West Bay värt ett besök för att få uppleva den moderna stadsdelen med alla dess skyskrapor. Missa inte att åka hit efter mörkrets inbrott. Det är vackert att se alla upplysta skyskrapor!

Besök Doha´s Museum of Islamic Art
att göra i Doha
Vacker arkitektur och fantastisk utsikt över staden.

Doha´s Museum of Islamic Art

Oavsett om du är intresserad av islam eller inte så är Doha´s Museum of Islamic Art värt ett besök. Här får du se fantastiskt vacker arkitektur och en slående utsikt över staden. Missa inte att gå ut på terasserna för att ta bilder.

Nationalmuseum är värt ett besök.

Nationalmuseum

Om du är ute och åker så sväng förbi Nationalmuseum. Och då menar jag det nya nationalmuseet. Värt att åka dit bara för den vackra arkitekturens skull.

The Pearl

Det är inte mycket som känns genuint i Doha om vi bortser från Souq Waqif. Och det är väl lite det som är Doha. Det mesta är överdådigt och exklusivt. En sådan plats är The Pearl, en konstgjord ö med lyxhotell, en hamn med gigantiska yachter och lyxbutiker. Strosa runt och ta en kaffe eller slå till och köp en bostadsrätt om du har några miljoner över, det sägs att du på köpet även får ett 100 årigt medborgarskap i landet.

Ökensafari

Har du inte redan varit på ökensafari så kan det vara en rolig upplevelse. Vill du få adrenalinet att pumpa hoppar du upp på en fyrhjuling och flyger över sanddynerna.

Vill du få mer reseinspiration kan du klicka dig vidare HÄR. Och missa inte min nästa resa, uppdaterar alltid på mina Instagram stories HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.