Drömmer du om att resa nu?

Alla som längtar efter turkosblått hav upp med en hand!

Nog för att det är alldeles underbart med smällkalla februari, mängder av snö, gnistrande sol och skidåkning för hela slanten. Men visst drömmer man sig emellanåt bort från skrapande av is från vindrutan, ett evigt skottande, tjocka otympliga kläder och vintertorr och fnasig hy? Bort till varma semesterdagar, till långa sovmorgnar och till sollapande i en bikini vid ett turkosblått hav.

Jag inser att det snart var ett helt år sedan jag var utomlands. I somras tog vi husbilen norröver istället för, som vi brukar, ner genom Europa. Och nej, det var absolut inte dåligt på något sätt. Men visst saknade man det pålitliga sydeuropeiska vädret, det ska man väl inte sticka under stol med.

Kommer på mig själv att sukta efter skira saronger, brunbrända ben, fräknar på näsan och solblekt hår. Och som sagt att titta ut över ett turkosblått hav. Kanske med en kopp kaffe eller ett glas bubbel i handen.

Surfade in på More Sailings hemsida för att stilla mitt begär men blev istället ännu mer sugen på att uppleva sommaren. Och det turkosblåa havet.

More Sailing erbjuder seglingsresor efter dina önskemål

More Sailing är ett företag som erbjuder seglingsresor till Kroatien, Grekland, Italien och Västindien (Karibien). Oavsett om man är en van seglare eller aldrig satt sin fot på en båt kan man hänga med på en seglingsresa. More Sailing har seglingsresor med besättning för dig som vill ha en avkopplande semester utan måsten men de har även båtar att hyra för dig som vill segla själv.

Är man väldigt äventyrslysten kan man välja att segla genom hela Medelhavet eller varför inte korsa Atlanten? Med andra ord kan man skräddarsy sin egna seglingsresa precis som man vill. Kanske drömmer du om att åka på egen hand, tillsammans med familjen, polarna eller på en kick-off med jobbet? Med besättning eller utan, du väljer själv.

Att segla i Kroatien

En av resorna man erbjuder på More Sailing är att segla i Kroatien. Jag har varit i Kroatien flera gånger och tycker att det är så vackert där. Här finns mängder av fina öar som jag ännu inte besökt. Visst vore det ju fantastiskt att öluffa runt bland alla dessa vackra öar i Adriatiska havet? Öar som man får besöka med More Sailing är bland andra Solta, Brac, Hvar och Vis. Har velat besöka dem alla men aldrig kommit till skott. Tänk att hinna klämma in allihop på en veckas seglats!

En dag på båten

På båten lagar besättningen mat, de guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger när man går i hamn och seglar båten medan man själv kan ligga och njuta. Frukost och lunch serveras ombord på båten medan middagen äts på restaurang.

Det finns inga måsten på segelbåten, man kan bara sitta/ligga och koppla av. Om man inte vill hjälpa till och segla förstås, då får man göra det också.

En vanlig dag på segelbåten börjar ofta med ett morgondopp i ett turkosblått hav medan besättningen förbereder frukostbuffén. Efter frukosten börjar seglatsen mot destinationen för dagen. Medan besättningen seglar dig till nästa mål hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara vara ända fram till lunch. Lunchen avnjuter man i någon skyddad vik där man också kan passa på att ta ett dopp. Efter lunchen seglas man vidare till den plats man ska spenderar natten på. På kvällen blir det middag på någon resturang. Och kanske en drink innan man går och lägger sig i sin hytt för natten. Visst låter det helt underbart och avkopplande?

Vill du veta mer om More Sailing och deras resor kan du beställa deras katalog HÄR. Eller besök deras hemsida och dröm dig bort till turkosblåa hav du också.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.