Fortfarande på väg – söndag 14 juli

Körde vilse. Igen, haha!
Parkerade och klara på Frankrikes nationaldag.

Dagen har flutit på rätt bra, vi har suttit och kört söderut sedan i morse med stopp för lunch, en kort bensträckare och nu middag. 

När vi skulle åka av motorvägen för att köpa det sistnämnda så blev det en felkörning och därmed mungipa ner för vår kära chaufför. Trodde att humöret vänt uppåt men nej, nu var det nere i botten igen. I år har älsklingen väldigt lätt att se allt som är negativt. Hoppas och tror att det vänder efter några dagars vila, lugn och ro. Själv är jag väl lite klämkäck istället; allt ordnar sig, vem bryr sig, vad gör det om hundra år, haha! Inte så kompatibelt just nu kanske.

Ikväll satsar vi iallafall på att komma ner till kusten och att om en eller ett par dagar möta upp några vänner som varit ute och åkt tre veckor redan. Ska bli skoj!

14 juli och Frankrikes nationaldag var lika med kaos och folk och bilar överallt. När vi tagit oss igenom allt detta i mörker och med lågt blodsocker rullade vi iallafall in på en ställplats i Palavas-les-Flots. Firade med varsin öl/läsk på asfaltsplanen innan vi kröp in och la oss. 

Måndag 15 juli – en perfekt familjedag

Mina hjärtan på vift i Palavas-les-Flots.
Utsikt från linbanan.
Dags för middag.
Drömmigaste maten!

Sov ut på morgon, åt frukost ute i strålande sol och njöt av att ha landat. Framåt dagen tog vi oss ut på stan i Palavas-les-Flots, åt en god paella och, på franskt vis, beställde in ett glas vin till maten. Flanerade runt på den lilla strandorten, tog en linbana över kanalen, tittad på flyguppvisning, shoppade lite, stannade på en glassbar och beställde in fantastiskt god glass. Strosade vidare. Inte förrän sen eftermiddag gick vi tillbaka till husbilen. Jag knöt direkt på mig löparskorna och drog ut på en löprunda. 31 grader och perfekt utsikt över långsträckta stränder. Stötte till och med på min syrras dubbelgångare. Helt sjukt lik!

Vid åttatiden var vi duschade och klara för en kväll på stan. Ostron till förrätt och räkspett med ris och rattatouille till varmrätt, dröm! Beställde in en dessert också på ytterst begränsad franska. Det visade sig vara en slags kaka med en ananasring på, indränkt i rom. Den åt jag  dock inte upp, haha! 

Mätta och belåtna drog vi oss hemåt. Det var dags att sova för att orka morgondagens körning ner till Tarragona, där vi ska möta upp några kompisar.

Det har varit en fantastisk dag med världens bästa familj!

Tisdag 16 juli – tillbaka på vår favoritplats

Middag med utsikt
Embla på väg till stranden.
Camping Miramar, en av mina favoritplatser på jorden.

Åt frukost i solen, packade ihop och drog sedan söderut på förmiddagen. Idag ska vi ner till vår favvoplats från förra året, Camping Miramar! Där väntar också några kompisar som vi ska hänga med några dagar. Ska bli skoj!

Vi beräknar vara framme vid 18-tiden ikväll så det blir en hel dag på vägarna igen. Har laddat upp med snacks så att blodsockret inte sjunker till botten iallafall. 

Lyckades ta oss nästan hela vägen fram till campingen innan ett litet tjafs bröt ut. Campinglivet är extremt prövande men värt alla duster, haha!

Campingen var sig lik från förra året, kände till och med igen personalen. Vi parkerade på samma pitch som i fjol. Och blev sedan välkomnade av våra vänner hemifrån. 

På kvällen drog vi fram muurikkan och lagade jordens godaste middag. Satt uppe och snackade till sent. Livet leker!

17 juli – min födelsedag!

Birthday girl!
Rickard fixar bästa festen!
Redo för våra gäster.
Uppvaktad som få

Hade svårt att sova inatt. Vet inte om det var fullmånen eller att jag var så taggad på att fylla år, haha!

Väcktes iallafall med sång och alldeles för fina presenter. Sedan fick jag frukost under vår markis. Hade inte velat ha min dag på något annat sätt.

Resten av dagen fyllde vi med härliga saker som strandhäng, kompishäng, träning, champagne och Rickard hade beställt hem paella och annat gott till kvällen.

Blev en blöt och sen natt med massor av skratt och kärlek. Min man vet hur man ställer till med fest han!

18 juli – dagen efter kvällen före

Blev en dag på stranden.
Och ett berg med glass.
Micke och Anna bjöd på middag.

Vaknade fram på förmiddagen. Vi var alla trötta efter födelsedagsfesten. Åt en sen frukost och masade oss sedan ner på stranden. Tog en promenad, käkade en glass och hängde sedan med Micke, Anna och Nova. 

På kvällen bjöds vi över till dem på middag. Vi var dock trötta allihopa så vid 21.30-tiden bröt vi upp för att gå hem och sova. 

Bra dagar det här!

19 juli – går ner i varv

Vaknade vid 9.30. Ligger fortfarande kvar i sängen och de andra två sover som små stockar fortfarande.

Idag åker familjen Palm-Wikström vidare söderut. Vi stannar dock kvar här några dagar. Vi behöver varva ner och ta det lugnt. Jag har inte ens plockat fram en bok ännu! Tror det blir premiär idag. Men först ska jag skicka in ett samarbete som ska upp i augusti för granskning. Eller först och först, allra först blir det väl kaffe och baguette. Alltid hälsofrukost på husbilssemestern, haha!

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.