Husbilslivet är bäst, med en och annan protest

husbilslivet fortsätter…

Onsdag 10 juli – husbilslivet fortsätter…

Blev en löprunda med världens bästa löparkompis.

Sov länge imorse. Gick upp, kokade kaffe och åt frukost. På förmiddagen dök en Stockholmsfamilj upp på ”vår” strand. De hade ett sommarhus 20 minuters bilfärd bort och detta var deras lilla pärla. Vi hängde med dem på dagen, snackade och badade.

Efter lunch drog jag och Embla ut på en löprunda längs ödsliga grusvägar. Älskar att springa och se nya platser!

Resten av dagen har bara svischat förbi. Vet inte var den tog vägen? 

Rickard drog ut och cyklade ett par timmar och jag gjorde quinoaburgare med mozzarella. De serverades med varsin öl till de vuxna. Och utsikt över en spegelblank sjö i Småland.

Ikväll har vi bara hängt på stranden och nu är det fri tid, dvs skärmtid för alla tre, haha!

Imorgon tänkte vi röra oss härifrån, hur fint det än är här. Dags att fylla vattentanken och se nya platser.

Men nu: natti, natti!

Torsdag 11 juli

husbilslivet
Sista morgonen vid vår strand i Småland.
husbilslivet
VI gör ett spontanbesök hos några vänner men de är inte hemma…
husbilslilvet
… det är däremot alla deras hästar med föl. Lycka!

Sista morgonen vid vår sjö i Småland. Det blev kaffe och mackor med utsikt över ett spegelblankt vatten, ihopppackning och sedan startade vi bilen för färd mot Ramkvilla där vi tänkt spontanbesöka några vänner som vi hyrde hus av när vi bodde i Thailand. Men först ett stopp på någon mack för att fylla vatten så vi kan duscha av oss vägdammet.

Nyduschade letade vi oss fram till Staffan och Pins gård utanför Ramkvilla. Tyvärr var de inte hemma men vi fick hälsa på deras hästar och föl. Så himla fina!

husbilslivet
Danmark nästa!
husbilslivet
Vid vår sovplats inatt.

Nu hade vi siktet inställt på Danmark. Men först lite färdkost och en tupplur för chauffören. Han måste ha rekord i att kunna somna alltså, haha!

Rullade in på parkeringen på Farø runt 21-tiden. Här ska vi spendera natten innan vi tar färjan till Tyskland imorgon.

Innan läggdags tog vi en liten promenad för att få röra på oss efter en lång dag i bilen. Superskönt. Mindre skönt blev det på kvällen då min mage började värka igen. Embla klappade om mig och ganska så snart somnade vi.

Fredag 12 juli

husbilslivet
Tar färjan från Rødby.
husbilslivet
Stannar på en gammal favoritplats för lunch.

Jag vaknade vid sjutiden, utan värk i magen. Tack, tack, tack! De andra två snusar fortfarande gott här bredvid. 

Tänkte gå upp och fixa lite frukost nu innan vi ska köra vidare mot Rødby för att ta färjan till Puttgarden. Vi har fortfarande ingen bestämd resväg utstakad. Rickard vill ner till franska Atlantkusten och jag har ingen längtan till någon speciell plats så det lutar väl kanske mot Frankrike. I år kände jag faktiskt att jag kunde varit kvar i de småländska skogarna hela semestern, så vackert och rofyllt! Men en Europatripp blir nog inte fel det heller.

Efter vi åkt färjan över till Tyskland stannade vi på en gammal favoritspot i Oldenburg in Holstein för en lunch och jag och Embla tog en promenad för att få röra på oss lite innan vi skulle sitta i bilen igen.

Lita aldrig på en navigator

husbilslivet
Kör rakt in i Hamburg city under rusningstrafik.
husbilslivet
Min handyman fixar soppatorsk.

I vanlig ordning går det ju inte att lita på navigatorn. Att vi aldrig lär oss! Vår kära gps valde att navigera oss in i centrala Hamburg mitt under rusningstrafik. Vilket ni kanske förstår betydde timmar att köer. Jag tyckte det var ganska kul att se Hamburg, Rickard däremot var arg som ett bi. Haha! Alla tänkbara svordomar kom ur hans mun den här eftermiddagen. Dock tyckte till och med jag att det blev lite väl spännande när instrumentpanelen indikerade att det var hög tid att tanka mitt i trafikkaoset inne i Hamburg.

När vi väl kom ut på motorvägen var det kö där också och ingen bensinstation i sikte. Som tur var hade Rickard tagit med en 20-litersdunk med diesel så vi svängde av på första avfart och hävde i den där dunken. 

Vid den här tiden hade det hunnit bli kväll och vi svängde in på första bästa bensinstation och fixade full tank och lite mat från vägkrogen. Därefter körde vi tills det började mörkna. Hittade en bra plats att stå över natten vid en sportanläggning i Senden, Tyskland. Blev en liten kvällstur kring området, riktigt schysst faktiskt, med utomhuspool, inomhusbad, tennisbanor, fotbollsplan, friidrottsanläggning, flera stora hallar och you name it. 

Somnade gott vid 23-tiden.

Lördag 13 juli

Så rolig dag idag!
Nöjda och glada efter badet.

Vaknade upp i ett grått Tyskland. Hade hoppats på fint väder och några timmar på utomhusbadet men med 17 grader och regn i luften känns det inte så lockande att bada. Kokade kaffe, fixade frukost och bara tog det chill på förmiddagen. Bestämde oss sedan för att ge inomhusbadet en chans. Och jäklar vad roligt vi hade! Vattenrutschkana, hopptorn och vattenland! En dröm för en tioåring. Och två medelålders vuxna, haha! Blev några simlängder också, så skön och rolig dag!

Drog en lunch och sprang över till Lidl för att handla lite mer grönsaker innan vi stack vidare söderut.

Bittert med böter i husbilslivet

Vi kommer ut på vägarna igen vid 14.30 och allt börjar bra. Men sedan blir det en felkörning plus att Rille börjar noja om något fel på lysena. Och så är magin bruten, semester har gått från rosaskimrande till nattsvart. Med ett åskmoln ovanpå det. Haha! Och inte blir det mindre bittert när någon blir plåtad inte bara en gång utan två av en hastighetskamera inom loppet av trettio minuter…

Läget just nu är att vi stannat på en parkering intill motorvägen för att powernap:a (mannen) och laga middag (frun). Efter en riktigt god pastamiddag kommer nog vi alla hamna på rätt köl igen. Husbilslivet, det går upp och ner och en vet aldrig när det vänder åt vilket håll, haha!

Nä, nu är maten klar. Hörs sen!

Nu har vi åkt genom Tyskland, Luxemburg och in i Frankrike. Humöret i bilen har verkligen varit upp och ner under hela dagen. Tror att vi behöver stanna och bara vara några dagar nu. Dock har bara vara-platsen ändrats från franska Atlantkusten till Costa Bravakusten. Det bästa med husbilslivet är ju ändå att du kan ändra destination efter väder och humör.

Ikväll lyckades vi hitta en liten plats att svänga in på mitt ibland råg- och solrosfält. Exakt var vi är vet nog inte ens Google Maps, men någonstans på landsbygden i Lorraine har vi nu parkerat för natten. Hoppas att vi får sova lugnt utan att någon arg markägare tycker att vi parkerat fel. Amen.

Måste ändå säga att trots små irritationer har dagen varit riktigt bra. Vill ni se mer så kolla in mina stories HÄR.

husbilslivet
Efter en dag med en del irritationer så landar vi på en helt fantastisk plats någonstans i Lorraine. Tack husbilslivet!
Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.