Ytterligare husbilsproblem – tisdag 9 juli

Stekt grönkål med salt och chiliflakes gör vilken sallad som helst!

Mera husbilsproblem…

Sladdar in på husbilsverkstaden i Tumbo redan klockan 8 på morgonen och personalen är så schysst. De tar in vår bil trots att vi inte bokat tid och att det är fullt av bilar på kö. 

Efter två och en halv timme har de lyckats räta upp cykelstället tillräckligt för att vi ska kunna köra med det. Jag visste det! Nu har turen vänt!

Eller inte…

Vi har inte åkt mer än några mil innan instrumentpanelen indikerar att det är fel på höger bakljus/blinkers. Alltså inte det som sitter på cykelstället utan på själva bilen. Rickard deppar ihop totalt. 

Vi kör in på ICA Maxis parkering i Linköping och jag gör ordning varsin supergod sallad. Nyttig och bra energi brukar göra sitt för humöret också ni vet.

Efter vi käkat drar jag och Embla in på ICA och stödhandlar lite medan Rickard tar sig en tupplur. Några timmar senare är det en ny människa som vaknat, en människa med talförmåga och lite go i, haha!

Husbilsproblem löser man i Tyskland

Jag ringer runt och rekar efter en ny husbilsverkstad och efter några samtal har vi nu letat oss fram till en verkstad i Mantorp. Dags att hålla tummarna igen!

På verkstaden inser man att det inte finns några delar för att fixa problemet. De säger att störst chans att få tag i det vi söker är i Tyskland. Han säger åt oss att tuta och köra. Vilket vi gör.

Tankar, lagar middag och käkar innan vi rullar vidare på jakt efter en plats att övernatta på.

husbilsproblem
Hittar en helt egen sandstrand.
Här är det bara vi som badar.
Njuter av ett glas vin efter dopp nummer fem.
husbilsproblem
Utsikten från vår husbil ikväll.

Jag tror nu att vinden verkligen har vänt! Vi har landat på jordens kanske vackraste plats! En helt egen sandstrand vid en helt egen sjö någonstans i Småland. 

Vi badar trots omänskligt låg temperatur i vattnet. Och femte doppet är faktiskt riktigt skönt! Torkar oss och går in i husbilen för att värma oss, häller upp varsitt glas vin och njuter av att se himlen färgas rosa och violett över en spegelblank sjö någonstans i Småland.

Tack livet!

Vill du se mer av vårt husbilsäventyr kan du titta HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.