New Balance 1080 v11 – test av löparskor

New Balance 1080
New Balance 1080 V11 är en mångsidig sko.
New Balance 1080
Fresh Foamsulan ger fin energiåtergivning.
Den stickade ovandelen håller fötterna väl ventilerade.
Bakkappan ger extra stöd och stabilitet.

New Balance 1080 – pressutskick

Bästa tiden för löpning är här! Håller ni inte med? Jag springer förvisso (mer eller mindre) året om men den här tiden, då det räcker med shorts och t-shirt och ett par grymma löparskor för att vara fullkittad, slår ändå allt.

På tal om löparskor så har jag testat New Balance 1080 v11. En riktig höjdarsko. Dock gav jag den inte så många matcher eftersom den var en halv storlek för liten. Nästa gång blir det en 39:a.

Bästsäljare

1080 är en av New Balances bästsäljande skor. Det är en neutral, skön sko av bra kvalitet som jag skulle säga fungerar både på korta löprundan och långpasset såväl som för intervallträningen. Att den blivit en storsäljare har säkert en del att göra med att den är så användbar.

New Balance 1080 – passformen

Jag upplever att 1080 har en normal passform. Men som vanligt när man köper löparskor så rekommenderar jag att gå upp en storlek jämfört med storleken på vardagsskorna.

Dessa skor har en ovandel i det ”stickade” materialet Hypoknit som håller foten på plats samtidigt som det är töjbart. Materialet gör också att foten känns väl ventilerad under hela löprundan.

Något annat som jag tycker är värt att nämna är bakkappan. Den är formad på ett sätt som får foten att kännas omkramad och på plats. Det ger en bra känsla av stöd och stabilitet.

För er som vill veta så ligger droppet på 8 mm.

Skön dämpning

Det här är en skön sko med fin dämpning. Men tro inte att det är en tung och klumpig sko för det. I damstorlek väger en 39:a endast 223 gram! När det kommer till dämpningen ger FreshFoam-sulan en rejäl energiåtergivning med fin stuns. Det är en rolig sko att spring i!

Priset på New Balance 1080

Priset på New Balance ligger någonstans i mellanskiktet. Skorna blir dina för omkring 1900 kronor. Och det skulle jag säga är väl investerade pengar. Förutsatt att du väljer rätt storlek då.

Du hittar New Balance 1080 V11 HÄR.

Fler test hittar du HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.