Utenatt december blev blöt och mörk

utenatt december
Det var redan beckmörkt när Embla satte upp tältet.
Snabbmat!
utenatt december
Kolla himlen!
utenatt december
Lugn morgon vid sjön.

utenatt december – inlägget innehåller annonslänkar

I fredags efter jag hämtat Embla i skolan drog vi iväg med tältet. Det var dags för utenatt december. Det är vår femte månad i följd med utenätter nu och det praktiska börjar gå på rutin. Jag vet exakt vad vi behöver ta med oss och vad vi kan lämna hemma. I fredags adderade jag ett par klassiska liggunderlag i cellplast till packningen för första gången. Eftersom det är så blött ute i marken kändes det som att de skulle komma väl till pass under våra uppblåsbara liggunderlag. Annars såg packningslistan ut precis som vanligt. Är du sugen på att tälta men inte har riktig koll på vad du ska lägga ner i ryggsäcken kan du kanske få inspiration från min packningslista HÄR.

När vi började promenera iväg till vår tältplats hade det redan mörknat men ögonen vande sig snabbt vid mörkret. Väl framme vid vår tältplats slog vi upp tältet och bäddade iordning. Det började regna och vi kröp ner i våra sovsäckar för att hålla värmen. Vi spelade lite kort och snackade innan vi gjorde iordning varsin snackpot. Bekvämt att bara slå på lite hett vatten och så är middagen klar.

Resten av kvällen åt vi godis och popcorn (känns alltid som lördag i skogen, haha!), läste för varandra och bara pratade. Det är så mysigt att ha den här tiden tillsammans. Hemma blir det lätt att man sätter sig framför TV:n, datorn eller drunknar i sin mobil. Ute i skogen är det en självklarhet att man bara umgås. Utan mobilen.

Regnig utenatt december

Natten blev regnig och det smattrade så där mysigt på tältduken. Det blev kanske inte så jättemycket sömn. Men tältet höll tätt trots ruskvädret.

På morgonen låg det dimma över sjön. Så vacket! Det var alldeles lugnt i skogen. Bara jag och Embla var där, bortsett från ett svanpar som kom flygande och två morgonpigga fiskare ute i sin eka.

Vi satt och njöt i tältet, mumsade på croissanter och mitt kaffevatten var fortfarande varmt i termosen så jag fick pulverkaffe också. Kan verkligen rekommendera DENNA termos!

Vi stressade inte hem direkt på morgonen. Låg först och läste lite medan regnet smattrade utanför. Lagom tills det slutade regna packade vi ihop våra sovsäckar och liggunderlag och plockade ihop tältet. Ännu en lyckad utenatt!

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

4 Comments