Packningslista tältning – utenatt oktober

Packningslista tältning
Packningslista tältning utenatt oktober hittar du nedan.
packningslista tältning
Check på oktobers utenatt.
Fick en alldeles fantastisk höstmorgon!

packningslista tältning – inlägget innehåller annonslänkar

Fredag till lördag blev det utenatt igen för mig och Embla. Vädret var riktigt uselt när vi gav oss iväg. Det är det bästa med att tälta så här års, är det fint väder blir man superglad. Och är det urdåligt väder känns det också bra för då vet man att man blir relativt ensam i skogen. Ha ha!

Lagom tills vi skulle resa tältet hade vädret dock stabiliserats och vi kunde sitta ute och äta vår middag. Det är ta mig tusan så mycket godare att äta utomhus! Håller ni inte med?

Vi har alltid som rutin att slå upp tältet och bädda iordning det första vi gör när vi kommer till vår camp för natten. Särskilt viktigt så här års eftersom det tenderar att mörkna mycket snabbare än man förväntar sig.

Ganska snart efter vår middag kröp vi in i tältet och spelade kort och åt fredagsgodis. Redan vid 18.30 var det mörkt ute. Vi beslutade oss för att gå och borsta tänderna och göra oss iordning för natten.

Jag rekommenderar att man åtminstone har med sig en pannlampa den här tiden på året. Vi hade dessutom med oss en ficklampa att hänga upp i tälttaket som belysning när man spelar kort eller läser eller vad man nu väljer att fördriva de mörka timmarna med innan man sover.

Vi behövde dock inte många timmar av belysning den här kvällen. Både jag och Embla var supertrötta efter några veckor med mycket jobb både i skolan och på arbetet.

Skottlossning mitt i natten

Natten blev lite orolig. Vi vaknade båda två med hjärtat i halsgropen av att de smällde högt utanför. Sedan var det en helikopter som hovrade runt över skogen under, vad som kändes som, en evighet.

Embla vaknade klockan halv sju på morgonen men jag bad henne somna om och sedan vaknade vi inte förrän 08.30. Tretton timmars sömn (minus lite vaken tid på natten då) i tältet är inte dåligt!

Vi drog upp dragkedjan till tältet och njöt av den vackraste höstvy man kan tänka sig samtidigt som vi åt vår medhavda frukost, croissanter och kallt kaffe, haha!

Ni är flera som har frågat vad vi äter när vi drar ut och tältar en natt så där. Och jag kan säga att det är ingen gourmetmat. Vi har hittills undvikit att ta med stormkök utan har bara plockat med oss en stor termos med kokat vatten och varsin Snackpot (DE HÄR) som middag. Till frukost har vi med oss bröd och typ mjukost på tub (behöver inte kyla som oöppnad på sommaren) eller bara croissanter och kanske någon frukt.

I vanliga fall brukar jag spara varmvattnet i termosen och lägga den i min sovsäck så att vattnet hålls varmt tills på morgonen så att jag kan göra en kopp kaffe. Det tricket har fungerat fram tills nu. Men den här natten hade det varit för kallt så kaffet det blev iskaffe den morgonen. Haha! Så vill man ha morgonkaffe i fortsättningen behöver man tillaga det alternativt ta med en liten termos som är full med varmvatten. Tror jag ska testa det först så slipper jag bära med mig grejer för att koka.

Packningslista tältning

Många har varit nyfikna på det här med att tälta och vill testa det. Får så många frågor om vad vi packar med oss, vilka sovsäckar, liggunderlag och ryggsäckar vi använder. Så jag tänkte att jag skulle skriva en liten packningslista. Den här listan skiftar ju så klart från säsong till säsong men denna avser oktober utenatt.

Jag kommer länka till den utrustning vi hade med oss. Vi använder både budgetprylar och dyrare utrustning. Det jag tycker man ska lägga pengar på om man vill tälta under det kallare halvåret är liggunderlag och sovsäckar samt underställ av bra kvalitet. Tältar man enbart på sommaren kan man komma undan med riktigt billiga sovsäckar och tält, vi köpte våra första på Biltema liksom.

Att ta med sig för utenatt oktober

Packningslista tältning – Utrustning

Två ryggsäckar – en 75 liters till mig HÄR och en 40 liters till Embla (HÄR)

Liggunderlag – vi har DENNA modell och DENNA modell som isolerar även vid minusgrader

Sovsäckar – vi har DENNA modell i dun och DENNA modell i syntet

Tält – kupoltält med dubbla väggar för att slippa kondens (okänt märke som Rickard köpt för länge sedan)

Sittunderlag

Pannlampa HÄR

Ficklampa HÄR

Termos, vi har DEN HÄR

Vattenflaskor (vi hade med oss DE HÄR)

bestick (DETTA är bästa uppfinningen!)

toalettpapper

plastpåse för skräp så du kan ta med dig det hem igen

tandborste/tandkräm

Kläder

Extra underställ och sockor i ull om man blir svettig under vandringen (jag gillar DET HÄR märket i merinoull)

Vandringskängor (jag älskar DE HÄR kängorna!)

Överdragskläder (jacka och byxor) Jag använde DEN HÄR jackan och matchande byxor.

Tunn dunjacka (den jag har har utgått ur sortimentet men påminner om DENNA från samma märke)

Mössa (hade en fleecefodrad modell från Salomon, hittar den inte online)

Vantar (jag använde DESSA LINERS i merinoull, tog också med DESSA tumvantar (hatar att frysa) men de kom inte till användning denna gång.)

Mat

Snackpot 

Fredagsgodis 😉 

Frukt

Pulverkaffe

Croissanter 

Jag tror inte att jag glömt någonting på packningslistan. Men jag kompletterar den om jag kommer på något mer.

Läs om våra tidigare utenätter HÄR.

 

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments
  1. Otäckt med skottlossningen. Det är ju älgjakt nu, men jägarna brukar väl mest vara ute dagtid. Fick ni reda på vad det va?