Att skaffa betonguppfart är som att ha spädbarn

betonguppfart
Att bli med betonguppfart är väl ungefär som att bli med hundvalp?

betonguppfart

Igår var killarna här och göt vår uppfart på framsidan. Vi har valt betong för att, nummer ett det är riktigt jäkla snyggt och stilrent och ger en modern touch till vårt 70-talshus och nummer två för att det är underhållsfritt. Vem älskar inte när det är lättskött?!

Jag är inte så förtjust i den naturliga grågula betongen man kan se på offentliga platser så vi valde att använda färgad betong till vår uppfart. Ville att den skulle vara lite mörkare grå eftersom det funkar bättre ihop med vårt hus.

Efter att killarna varit här och gjutit var det viktigt att vattna betonguppfarten. Några minuter varje timma eller så fort man ser att plattan börjar torka ut. Den kemiska reaktionen som gör att betongen stelnar stannar av om det inte tillförs vatten och det vill vi ju inte. Vi vill att betongen ska brinna långsamt så att det inte uppstår sprickor i den.

Gjut inte betonguppfart på sommaren!

Det är ju absolut inte smart att gjuta en betonguppfart när det är 25 grader varmt och strålande sol. Det betyder ju att man måste vattna i princip hela tiden. Skulle råda alla att göra detta under vår eller höst istället. Men om betongkillarna tycker att det är okej att gjuta, så är det väl det. Får vi hoppas.

Jag var till och med uppe i natt för att ta hand om min lilla betongbebis. Fyra gånger var jag uppe och såg till att han mådde bra aka vattnade honom. Ha ha! Fick rejäla flashbacks tillbaka till spädbarnsåren.

Det är svårt att se hur resultatet på vår betonguppfart kommer att bli. Jag hade sett framför mig att den skulle vara enfärgad grå men än så länge är den lite mer melerad. Lovar att visa resultatet när den är helt färdig.

Nu ska jag ut och vattna entrégången igen och flytta vattenspridaren. Hörs imorgon!

PS. Ni kommer att kunna se mer av vår trädgårdsmakeover på mina Instagram stories HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.