Matkassar för att förenkla vardagen?

matkassar
Ont om tid eller dåligt med inspiration? Kanske matkassar kan vara något för dig?

matkassar – i reklamsamarbete med MatkasseTopplistan.se

Nu är vi alla inne i vardagskarusellen igen. Jag antar att det är för er som för mig. Tiden räcker inte alltid riktigt till till allt det vi vill och borde göra.

Vi ska prestera på jobbet, vi ska träna minst tre gånger i veckan, vi ska skjutsa våra barn till träningen (jo, de behöver ju också träna minst tre gånger i veckan). Sedan ska vi hinna träffa vänner, vara en ömsint partner, städa, tvätta, diska, fixa i trädgården. Och laga näringsrik mat till familjen.

I perioder tycker jag att jag har ganska bra inspiration när det kommer till matlagning. Jag får till nya goda rätter på det vi har i skafferiet. Då delar jag med mig av mina vardagsrecept till er. Men sedan har jag perioder då jag inte har någon aning om vad jag ska laga. Då blir det samma gamla vanliga trötta middag.

Kanske matkassar kan ge ny inspiration och underlätta i vardagen?

Rickard tycker att vi ska börja med matkasse. Då får man ju nya recept att testa. Och så underlättar det ju i vardagen. Man behöver inte åka och handla lika ofta. Den tiden man spar på att inte handla kan man ju lägga på något annat. Till exempel en löprunda. Eller läsa en bok. Hjälpa till med läxorna. Gå en kvällskurs. Eller scrolla på Instagram. Ja, att fylla tiden lär ju inte bli ett problem, eller hur?

Så egentligen är det väl inget att fundera på? Jo då, för jag har testat några matkassar tidigare och har inte tyckt att de varit så där jättebra. Och så finns det ju numera en uppsjö av olika matkassar. Klassisk matkasse, vegetarisk, vegansk, snabblagad och familjevänlig.

På MatkasseTopplistan.se har man samlat matkassar och jämfört innehåll och priser. Vad får din matkasse kosta? Hur många personer är ni i familjen? Har ni några allergier? Vill du ha middagar som är snabblagade eller kan du lägga lite mer tid på matlagningen? Vill du äta mer vegansk eller vegetariskt? På MatkasseToppplistan.se hjälper man till att guida dig till att välja rätt matkasse för just din familj. Ett litet tips så här i vardagskarusellen.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.