Fristads Outdoor – jag har testat friluftskläderna

Fristads Outddor
Fristads Outdoor är en kollektion med slitstarka, bekväma och snygga plagg.
Fristads Outdoor
Jag ger betyget 10 av 10 till Fristads outdoorkläder. Det märks att man har erfarenhet av att tillverka slitstarka funktionsplagg.

Fristads Outdoor – inlägget innehåller annonslänkar från Fristads

Jag är en riktig outdoorjunkie och jag älskar att spendera tid ute i skog och mark. Och i och med det har jag fått en hel del erfarenhet av friluftskläder. Jag vet att det finns kläder som står pall för att röra sig länge ute i skogen och så finns det plagg som inte hör hemma utomhus överhuvudtaget.

Men nu ska vi snacka om outdoorkläder som håller måttet. Fristads Outdoor, Fristads nya gren inom kläder.

Historian om Fristads

Fristads grundades redan år 1925 av John Magnuson som började tillverka arbetskläder i byn Fristad utanför Borås. Anledningen var att det saknades arbetskläder i Sverige när industrialismen tog fart. Magnuson såg potentialen i en helt ny marknad då han misslyckades med att importera arbetskläder från Amerika.

Året 1929 blev Magnusons företag det första i Sverige att tillverka jeans. Han skapade ett helt sortiment med hängselbyxor, midjebyxor, jackor och rockar som bars av hamnarbetare, murare, snickare, målare och andra hantverkare. Detta var början till Fristads Group som idag är verksamma i fler än 24 länder, äger två produktionsanläggningar och har en årlig försäljning på över 450 miljoner euro.

Fristads Outdoor – samma slitstarka plagg i ny tappning

Man har alltså snart 100 års erfarenhet av att tillverka kläder på Fristads. Så det är inte konstigt att man är expert på att tillverka kläder som tåla tuffa förhållanden och stort slitage. Nu har de samlat all sin kunskap i en helt ny kollektion, nämligen Fristads Outdoor. Här hittar vi friluftsplagg tillverkade av återvunnen polyester och ekologisk bomull.

Fristads Outdoor innefattar kläder för både män och kvinnor. Bland plaggen ser vi jackor, hoodies, friluftsbyxor, shorts, handskar, mössor och underställ i merinoull i jättefin design.

Plaggen sitter snyggt på kroppen samtidigt som de jobbar med oss i naturen. Byxorna har en lite högre midja och är tillverkade i 4-vägsstrech för maximal rörelsefrihet och bekvämlighet. Bensluten är ställbara och vid låren finns ventilerande dragkedjor. Ett stort plus är att byxorna har flera fickor och att modellen är lite rymligare än konkurrenternas byxor. Bra jobbat Fristads! Jo, för vill tjejer ha extremt tighta byxor väljer vi tights. Ett par vandringsbyxor vill vi ha lite lösare, inte sant tjejer?

Även Fristads hoodie får ett högt betyg. Den är helt rätt designad för ett aktivt friluftsliv. Fleecejackan är tillverkad i stretchigt återvunnet Polartec® som håller värmen samtidigt som det transporterar bort fukt och andas bra. Ett sådant där funktionsplagg som kommer hänga med länge. Och perfekt som mellanlager under skaljackan när det viner kalla höstvindar.

Lätt funktionsjacka

Det tredje plagget från Fristads Outdoor kollektion som jag satt på prov är deras Oxygen PrimaLoft® Jacka. Det är en quiltad lättviktsjacka av återvunnen PrimaLoft®, som håller dig varm samtidigt som materialet är lätt och andas. Perfekt att packa med sig i den medföljande packpåsen och plocka fram när man stannar för att rasta.

Fristads Outdoor är bekväma och slitstarka plagg som jag verkligen rekommenderar till alla mina friluftsvänner. Jag råder er att kolla in hela den fina kollektionen HÄR.

Storleken på Fristads Outdoor då?

När det kommer till storleken på Fristads Outdoor kläder är de true to size. Det innebär att du bör välja den storlek du vanligtvis har i kläder.

Rabattkod ger 20% rabatt!

Vill du beställa något eller några av friluftsplaggen från Fristads Outdoor har jag fått möjlighet att dela med mig av en rabattkod som ger er 20% rabatt på ett helt köp. Ange koden KARIN20 i kassan så dras 20% av från köpesumman. Inte illa va?

Kolla in fler av mina produkttest HÄR. Och följ mig gärna på Instagram för att ta del av mitt outdoorliv.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.