Vegansk Bibimbap – gott och enkelt recept

vegansk bibimbap
Testa detta gudomliga recept på en vegansk bibimbap!

Vegansk Bibimbap – inlägget innehåller annonslänkar

Har fått så mycket inspiration till matlagning på sistone. Och det är all cred till världens bästa matkasse (DENNA). De har så många vegetariska och veganska recept. Men även andra recept som en enkelt gör om till vegetariska eller veganska. Som till exempel en vegansk bibimbap! Här byter en enkelt bort nötfärsen mot en vegansk färs och en har den mest ljuvliga bibimbap en kan tänka sig.

Receptet på en vegansk bibimbap i världsklass hittar du nedan. Länkar till alla ingredienser om det är oklart vad något är.

Annars då? Det är ju fredag och helg på ingång. Tänkte köra månadens utenatt, kolla Talang, hänga i stallet, mysa med familjen och bara njuta av att vara ledig. Här i Stockholmsområdet ska det bli regn så jag befarar att helgens planerade längdskidsdejt med hubby får skjutas upp på obestämd tid. Till nästa år? Vad hittar ni på i helgen?

Kanske ska ni lyxa till det med en vegansk bibimbap? Här kommer iallfall det upphaussade receptet om ni vill testa. Hoppas att ni ska tycka om det lika mycket som vi gjorde.

Vegansk Bibimbap

4 person

Ingredienser:

6 dl vatten

300 gram jasminris (jag använde DETTA)

400 gr champinjoner (jag använde DESSA)

3 st salladslökar (jag använde DESSA)

4 st morötter (jag använde DESSA)

2 st pak choi (jag använde DESSA)

1 bit (ca 5 cm) ingefära (jag använde DENNA)

4 st vitlöksklyftor (jag använde DESSA)

1/2 dl vitvinsvinäger (jag använde DENNA)

3 msk ketchup (jag använde DENNA)

1/2 dl sojasås (jag använde DENNA)

Sriracha efter smak (jag använde DENNA)

500 gram vegansk färs (jag använde DENNA)

salt (jag använde DETTA)

pepparmix (jag använde DENNA)

olivolja (jag använde DENNA)

Gör så här:

  1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Skiva champinjonerna tunt.
  3. Skiva hela salladslöken tunt (separera den vita nedre delen från den gröna blasten).
  4. Riv morötterna i långa strimlor med en potatisskalare.
  5. Grovhacka pak choi.
  6. Finriv ingefära och pressa vitlöksklyftorna.
  7. Blanda den vita delen av salladslöken med vitvinsvinäger och en nypa salt i en skål. Ställ åt sidan.
  8. Blanda ketchup, sojasås och Sriracha i en annan skål. Börja försiktigt med srirachan, den är stark!
  9. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och svamp i 3-5 minuter, eller tills de är mjuka.
  10. Tillsätt pak choi, vitlök och ingefära, stek i 1 minut. Ställ sedan pannan åt sidan.
  11. Hetta upp olivolja i en annan stekpanna på medelvärme. Tillsätt vegofärsen. Stek tills den är brynt och lite krispig. (Se tillagningstid på förpackningen, skiljer sig lite mellan de olika färserna)
  12. Addera Srirachasåsen till din färs.
  13. Rör sedan ner färsblandningen i stekpannan med grönsaker.
  14. Salta och peppra efter smak och värm på om grönsakerna hunnit svalna.
  15. Häll av lagen från salladslöken.
  16. Fördela riset i djupa tallrikar. Toppa med färsen, grönsakerna och den picklade salladslöken. Strö över den gröna salladslöken.
  17. Njut av en osannolikt god vegansk bibimbap!

PS. Vill ni handla några av ingredienserna online hos Hemköp kan ni använda DENNA LÄNK och koden NY200 i kassan. Det ger er en 200 kronors nykundsrabatt. Gäller vid köp över 800 kronor och som sagt endast för nya kunder.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.