Vegansk hudvård – ekologisk, naturlig och cruelty free

vegansk hudvård
Superbra vegansk hudvård!

Vegansk hudvård – inlägget innehåller annonslänkar

Jag har jobbat med skönhet i många år. Och jag har testat så gott som alla märken som finns representerade i Sverige. Och många av dem är riktigt bra och gör under för huden. Den känns smidig, återfuktad och lämnas med ett härligt glow. Precis så som vi vill ha den. Ja, och så finns det ju produkter som inte gör någon skillnad alls. Eller som gör huden sämre än vad den var vid utgångsläget. Men de sistnämnda produkterna tycker jag inte att vi ska lägga något fokus på idag. Nej, vi vill ju hitta bra produkter som gör gott för vår hud. Men även för vår miljö och för djuren. Inte sant?

På senare tid har jag valt att gå över till vegansk hudvård. Och då menar jag när jag investerar i nya produkter. Självklart kastar jag inte produkter som jag redan har i mitt badrumsskåp. Det vore ju ett himla svinn! Men när en produkt är slut så ersätter jag den med en vegansk. Och en produkt som även är naturlig och som inte lämnar lika stora avtryck på vår jord.

Vegansk hudvård som är snäll mot hud, djur och miljö

Den senaste tiden har jag använt vegansk hudvård från Rosenserien. Jag gillar att deras produkter gör gott för huden utan att innehålla en massa konstiga ingredienser som vi inte vet hur de kommer att påverka vår kropp i det långa loppet. Önskar att jag förstått det tidigare, jag menar huden är ju trots allt vårt allra största organ. Och allt som smörjs på den ska ju tas om hand av kroppen på ett eller annat sätt.

Nåväl, åter till produkterna från Rosenserien då. Förutom att Rosenserien bara har vegansk hudvård så är även alla produkter cruelty free, ekologiska och naturliga. Och de gör sitt jobb. Jag får den där smidiga, återfuktade och ”glowiga” huden.

Min hudvårdsrutin med vegansk hudvård

Jag tänkte att jag listar de produkter jag använder. Det är inte säkert att just dessa produkter är rätt för din hud. Är du yngre kan du ju exempelvis byta den anti wrinkle cream som jag använder mot en ansiktscreme avsedd för din hudtyp.

Jag börjar med att tvätta ansiktet med en Cleansing Cream (DENNA). När jag baddat ansiktet torrt med en frotté så sprejar jag ansiktet med ett Rose Water (DETTA). Detta använder jag för att förbereda huden för kommande produkter genom att återställa hudens pH-värde och sluta porerna efter rengöringen. Jag skulle nästan säga att ett ansiktsvatten är det som jag märkt gjort störst skillnad i min hudvårdsrutin. Har ni inte ännu testat det så kan jag varmt rekommendera att testa Rose Water (HÄR).

Efter ansiktsvattnet så applicerar jag ett C-vitaminserum (DETTA) och ovanpå det en dagcreme (använder DENNA anti wrinkle på dagen) eller nattcreme (använder DENNA på kvällen). Nästa steg är att investera i en ögoncreme.

Extra fukt på vintern

Nu på vintern skriker min hud efter extra återfuktning och omvårdnad och jag brukar unna mig en ansiktsmask en gång i veckan. På senaste tiden har jag använt DENNA som återfuktar, mjukgör, reducerar fina linjer och ger huden lyster. Organic Cotton Mask innehåller koncentrerad hyaluronsyra för maximal återfuktning och fikonkaktus som förbättrar hudens fasthet och elasticitet samt skyddar mot DNA-skador. Masken är också rik på K-vitamin vilket kan minska mörka fläckar och ringar under ögonen. Dock har jag nästan aldrig mörka ringar under ögonen så jag kan inte svara på om just detta stämmer. Däremot känner jag att masken återfuktar enormt mycket och ger huden riktigt fint glow.

En annan produkt som jag älskar extremt mycket nu på vintern är min Carrot Oil (DEN HÄR). Jag använder oljan de dagar då jag ska vara ute mycket i kylan för att skydda den lite extra. Morotsoljan går så fint in i huden och den lämnar litelite färg vilket gör att huden får ett friskare lyster. Kul med lite instant beauty också, ha ha!

Vill också nämna att alla Rosenseriens produkter är dryga och har en väldigt mild och fin doft.

Rabattkod ger 20% rabatt på Rosenserien

Som ni hör är jag numera ett stort fan av Rosenserien. Och jag vill ju bara sprida ordet vidare till alla er! Ni bara måste testa deras produkter nästa gång ni ska beställa hudvård.

Och vet ni. Rosenserien är inte bara schyssta mot hud, djur och miljö utan även mot våra plånböcker. För de har lämnat ut en rabattkod till alla er som vill beställa något från deras webbshop. Ni anger bara koden RAHM20 i kassan så dras hela 20 % av från köpesumman. Och koden gäller på hela deras sortiment. Det kallar jag schysst!

Hoppas att ni blev inspirerade att göra ett bättre val för hud, djur och miljö nästa gång ni ska beställa hudvård.

Vill ni hitta se fler av mina rabattkoder klickar ni bara HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.